Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Μετά τις 3 το μεσημέρι αναμένεται να αρχίσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, ενώ η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει περί τις 8 με 9 το βράδυ.

Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών (κατ’ αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων) και την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο «κόκκινο» βρέθηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης, επί της πρότασης δυσπιστίας, μετά και την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ, πίσω από καμιά βουλευτική ασυλία για τα Τέμπη», είπε ο κ. Καραμανλής, ζητώντας από την αντιπολίτευση να συντάξει συγκεκριμένο κατηγορητήριο, θεσμικά στη Βουλή, και όχι στα λαϊκά δικαστήρια.

Η τοποθέτηση του πρώην υπουργού πυροδότησε την σφοδρή αντιπαράθεση του Μάκη Βορίδη με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είστε όλοι στη ΝΔ υπεύθυνοι. Τα χειροκροτήματα των βουλευτών και το ύφος του κ. Καραμανλή, δείχνει ότι η ΝΔ έχει μηδενική ενσυναίσθηση, και απεριόριστη αλαζονεία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Δεν κρύβεστε, αλλά σας κρύβουν οι δικοί σας μέσα στη Βουλή, δίνοντάς σας ασυλία στις κατηγορίες της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Είστε η επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας, της απάντησε ο Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στα προσωπικά αντικείμενα θυμάτων, που κατέθεσε στη Βουλή.

Προκλητική, χαρακτήρισε την στάση Καραμανλή, το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι δεν προστατεύεται από την βουλευτική του ασυλία, αλλά από το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Δεν έφταιγε ο ίδιος, τόσος ήτανε», σχολιάζει με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και τονίζει ότι το παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών της ΝΔ τους καθιστά συνυπεύθυνους και αποδεικνύει πως είναι γίγαντες στην συγκάλυψη και νάνοι στην συναίσθηση.

Επικριτικά και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην ομιλία του Κώστα Καραμανλή.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!