Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στο πλαίσιο συμμετοχής της ως Εταίρος στο διακρατικό σχήμα υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου TRANSFER, ολοκλήρωσε τις προηγούμενες ημέρες τρεις συνολικά εκδηλώσεις με στόχο την προβολή του έργου στην περιοχή.

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων το πρώτο Σεμινάριο με θέμα «Εφαρμογή Νέων Τεχνολογιών στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης» με τη συμμετοχή των εργαζομένων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Στόχος του εν λόγω σεμιναρίου ήταν η εξοικείωση των εργαζομένων με τις νέες τεχνολογίες και η παρουσίαση της εφαρμογής του συστήματος επαυξημένης πραγματικότητας στον Αρχαιολογικό Χώρο της Δωδώνης.

Το δεύτερο Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 και είχε θέμα «Επιχειρηματικότητα και Αρχαιολογικοί Χώροι». Συμμετέχοντες ήταν επιχειρηματίες της πόλης, ενώ στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση τους ως προς την επιχειρηματική αξιοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων της περιοχής.

Τέλος, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων το Εργαστήριο με θέμα «Το Πρόγραμμα TRANSFER: Προς μια Στρατηγική Διαχείρισης των Αρχαιολογικών Χώρων γύρω από την Αδριατική». Το εργαστήριο ήταν ανοιχτό για το ευρύ κοινό αλλά και τους εργαζόμενους στις Εφορείας Αρχαιοτήτων της Ηπείρου, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Το Πρόγραμμα TRANSFER συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Πρόγραμμα ADRION (Interreg V-B Αδριατική-Ιόνιο), που προωθεί τη συνεργασία ανάμεσα σε οχτώ χώρες: Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σλοβενία. Σκοπός του προγράμματος είναι να ενισχύσει την καινοτόμο διαχείριση μεταξύ των εταίρων, εκμεταλλευόμενο τα αποθέματα σε ανθρώπινο δυναμικό, σε φυσικούς και πολιτισμικούς πόρους, και, ταυτόχρονα, να προωθήσει την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!