Ολοκλήρωση του e Twinning προγράμματος “Glocal Deterioration on Nature” από το 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας με μια εντυπωσιακή δράση στο Ζάλογγο.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το e Twinning πρόγραμμα “Glocal Deterioration on Nature” με μια αξέχαστη δράση στο ιστορικό Ζάλογγο. Στο πλαίσιο του προγράμματος, μαθητές από το 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας, το Γυμνάσιο Ζαλόγγου, το ΓΕΛ Βόνιτσας, το Γυμνάσιο Μοναστηρακίου Αιτωλοακαρνανίας και το 2ο Γυμνάσιο Λευκάδας, συναντήθηκαν στον χώρο του Γυμνάσιου Ζαλόγγου, όπου παρουσίασαν τις εργασίες τους και δημιούργησαν από κοινού ένα εντυπωσιακό πανό, αποτυπώνοντας το μήνυμά τους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια, οι μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου, τιμώντας τη μνήμη των ηρωίδων και απολαμβάνοντας την ασύγκριτη θέα. Η δράση ολοκληρώθηκε με μια επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου, όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους ιστορικούς χώρους και γνώρισαν από κοντά την πλούσια θρησκευτική κληρονομιά της περιοχής.

Το e Twinning πρόγραμμα “Glocal Deterioration on Nature” υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2023-2024 με τη συμμετοχή 28 εκπαιδευτικών και 162 μαθητών από σχολεία στην Ελλάδα, την Τουρκία, τη Ρουμανία και την Ιορδανία. Στόχος του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά ζητήματα, η καλλιέργεια της συνεργασίας και της ομαδικότητας, καθώς και η προώθηση της διαπολιτισμικής επικοινωνίας.

Σχετικά με το e Twinning:

Το e Twinning είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ενθαρρύνει τα σχολεία στην Ευρώπη να αναπτύξουν συνεργασίες, αξιοποιώντας τις Τεχνολογίες της Πληροφορικής και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Το πρόγραμμα παρέχει στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές τα απαραίτητα εργαλεία και υπηρεσίες, καθώς και γενικότερη υποστήριξη, για να υλοποιήσουν κοινά projects με σχολεία από άλλες χώρες.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!