Τις θέσεις της δημοτικής παράταξης Ιωάννινα_2023, σχετικά με τις δυνατότητες του Δήμου μας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε να αποκτήσει εικόνα και λειτουργία σύμφωνη με το ευρωπαϊκό πρότυπο, το οποίο θεωρεί, εκ των ων ουκ άνευ, επίπεδο αναφοράς, κατέθεσε σε πολυπληθές ακροατήριο, η Τατιάνα Καλογιάννη.

Αναφέρθηκε στις παθογένειες, τα προβλήματα και τις ελλείψεις, όπως καταγράφονται πρωτογενώς από τους δημότες σε κάθε δημοτική ενότητα, αλλά παράλληλα κατέθεσε και τις προτάσεις για την υλοποίηση έργων και δράσεων, που μεσοβραχυπρόθεσμα θα συμβάλλουν στην επίτευξη της ισόρροπης εξέλιξης και ανάπτυξης όλων των δημοτικών ενοτήτων, όπως συγκρότησαν τον ενιαίο δήμο Ιωαννιτών από το 2011 και μετά.

Τόνισε ότι, οι σχεδιασμοί που δρομολογούνται σήμερα για τον Δήμο μας –όπως το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης- δεν πρέπει να μείνουν επί χάρτου, και κυρίως να μην αλληλοαναιρούνται με άλλους (σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Μικρονικητικότητας, Τοπικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, κλπ).

Για αυτό και είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων που εκπροσωπούν και αγωνίζονται για τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών συνιστωσών της κοινωνίας του δήμου, και κυρίως η συμμετοχή των δημοτών –ως ενεργοί πολίτες- τόσο στην αναγνώριση των προβλημάτων όσο και στην επίλυσή τους, για τη διαμόρφωση ενός κοινά αποδεκτού σχεδιασμού για την επόμενη μέρα του Δήμου.

Υπογράμμισε ότι, η πολιτική διαχείριση των θεμάτων, με δεδομένα τα ανωτέρω, πρέπει να ανατεθεί σε πρόσωπα που θέλουν, μπορούν, γνωρίζουν και έχουν αποδείξει ότι εργάζονται για την θετική εξέλιξη και επίτευξη του κοινού συμφέροντος, και κυρίως, διαθέτουν την πολιτική ωριμότητα να συνθέτουν τις εναλλακτικές προτάσεις και απόψεις.

H Τατιάνα Καλογιάννη τόνισε:

Η επάρκεια στη διαχείριση των θεμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν καθορίζεται από την ταυτότητα μέλους σε κάποιον κομματικό οργανισμό. Καθορίζεται από το επαγγελματικό υπόβαθρο, την πλήρη γνώση των συνθηκών στο τόπο και στον χρόνο, τις επιτυχημένες σχετικές αναφορές, την ποιότητα των στελεχών της δημοτικής ομάδας.

Δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Ούτε μπορούν να την φέρουν εις πέρας οι γνωστοί και φίλοι.

Δεν αρκεί, ούτε ωφελεί τον τόπο μας αυτό.

Ο Δήμος μας, σήμερα, πρέπει να διεκδικήσει τη θέση που του αξίζει αύριο, σε ένα πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. 

Ως δημοτική παράταξη, δικαιούμαστε και διεκδικούμε να βάλουμε την προσωπική μας σφραγίδα σ’ αυτό. Χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς αποκλεισμούς και με τη συνεργασία όλων των κοινωνικών συνιστωσών. Ενωμένοι. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Για το αύριο της γενιάς που έρχεται.

Και κυρίως, κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον στα μάτια».

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!