ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη φυλακή ακόμη ένας για το κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη φυλακή ακόμη ένας για το κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Στη φυλακή οδηγείται ένας ακόμη κατηγορούμενος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που φέρεται να εμπλέκεται σε εκτεταμένο κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Πρόκειται για τον 40ό κατά σειρά κατηγορούμενο, ο οποίος συνελήφθη βάσει εντάλματος που εκδόθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της εντεταλμένης Ευρωπαίας Εισαγγελέως.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στον κατηγορούμενο αποδίδεται σημαντικός ρόλος στη δράση της οργάνωσης, ενώ φέρεται να έχει λάβει επιδοτήσεις χωρίς να πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις. Κατά την απολογία του κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τα ποσά που φέρεται να εισέπραξε παράνομα.

Στο τέλος της διαδικασίας, ανακριτής και εισαγγελέας –έχοντας αξιολογήσει το σύνολο των στοιχείων– αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή του.

Η πορεία της υπόθεσης

Η υπόθεση θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς αποτελεί την πρώτη εγκληματική οργάνωση που συνδέεται άμεσα με επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί συνολικά 14 κατηγορούμενοι, ενώ ο κατάλογος των εμπλεκομένων διευρύνεται σταδιακά.

Η ανακριτική διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν σε απολογία κι άλλα πρόσωπα που δεν είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Η περαιτέρω ποινική μεταχείρισή τους θα κριθεί κατά περίπτωση, ανάλογα με το αποδεικτικό υλικό που έχει στη διάθεση των αρχών.

ΠΗΓΗ: in.gr

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google