Συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου που έχασε την ζωή του στο εργοτάξιο της Αρίστης, εκφράζει η παράταξη Ορίζοντες Ηπείρου και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στον τραυματία. Εκφράζει την ελπίδα η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου εφεξής να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Σύμφωνα με την περιφερειακή παράταξη, ευθύνες για το εργατικό θανατηφόρο ατύχημα έχουν η ανάδοχος εταιρεία, η οποία δεν τηρούσε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, η Περιφέρεια Ηπείρου ως εποπτεύουσα αρχή του έργου αλλά και μερίδιο ευθύνης ανήκει και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας το οποίο χαρακτηρίζει η παντελής έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού.

Εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι οι δηλώσεις του κ. περιφερειάρχη, ο οποίος αναφέρει ότι ο άτυχος εργάτης ήταν έμπειρος  και δεν ρώτησε να μάθει κάτω από ποιές συνθήκες γίνονταν οι εργασίες. Κατέδειξε ως μόνο υπεύθυνο για το ατύχημα την εταιρεία για να απαλλάξει την Περιφέρεια από τις δικές της ευθύνες για ελλιπή επίβλεψη των έργων, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» ζητά καταλήγοντας από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, έστω και τώρα, να εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στα έργα στα οποία είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια, διότι έτσι όπως αυτά εκτελούνται, χωρίς επίβλεψη και χωρίς μέτρα προστασίας είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!