Εικόνες Αμαζονίου παρατηρεί κανείς σε πολλά σημεία της πόλης με μια Δημοτική Αρχή που δεν μπορεί πια να ανταποκριθεί ούτε στο αυτονόητο. Να κόψει τα χόρτα.

Έτσι στο Γιαννιώτικο Σαλόνι εδώ και κaιρό τα χόρτα ξεπέρασαν το ανθρώπινο ύψος, ενώ έχουν κόψει μόνο στο σημείο όπου υπάρχουν όργανα γυμναστικής. Το παραπέρα το άφησαν έτσι, για …αισθητικούς μάλλον λόγους. Πολλοί κυκλικοί κόμβοι μένουν επίσης ακούρευτοι, το ίδιο και αρκετά πεζοδρόμια.

Στην Άρτα όμως, για παράδειγμα, που διαθέτει και μεγάλη έκταση και μεγάλο παραποτάμιο πάρκο και αρκετές πλατείες δεν υπάρχει κανένα σημείο που να θυμίζει… Γιάννενα.

Η πόλη μας χρειάζεται μια Δημοτική Αρχή που να ασχολείται με αυτά τα «μικρά» για κάποιους, πολύ σημαντικά όμως θέματα καθημερινού πολιτισμού για όλους.

Υ.Γ. Όσο για τα ιδιωτικά οικόπεδα τα οποία οι ιδιοκτήτες τους οφείλουν να καθαρίζουν (πόσω μάλλον όταν αυτά βρίσκονται εντός του αστικού ιστού) μετά το «τελεσίγραφο» του Δήμου για τη νέα αντιπυρική περίοδο ότι εντέλλονται να τα καθαρίσουν, βλέποντας κανείς απλά γύρω του καταλαβαίνει πόσο σοβαρά τις λαμβάνουν υπόψη. Έτσι είναι δυστυχώς τα πράγματα όταν ένας Δήμος υπάρχει μόνο στα χαρτιά…

 

Γιαννιώτικο Σαλόνι

 

Πλατεία Σεισμοπλήκτων

 

 

 

Παραλίμνιο

Από “Σκεπτόμενους Πολίτες”

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!