Το τοπίο είναι ειδυλλιακό στο Γιαννιώτικο Σαλόνι και καθημερινά πολλοί επιλέγουν το χώρο για μια βόλτα. Εσχάτως, στην είσοδο της νοτιοανατολικής πλευρας “φύτρωσαν” δύο γήπεδα, μικρού μεγέθους και περικλεισμένα με ξύλινη κατασκευή. Είναι κάτι παντελώς νέο για την πόλη. Το νεο άθλημα έρχεται από την αρχαιότητα και αναβιώνει στο δασύλιο.

Πρόκειται για την Εδαφοσφαίριση, η οποία αποκτά όλο και περισσότερους αθλητές και φίλους. Από τον περασμένο Οκτώβριο δημιουργήθηκε στα Ιωάννινα ένας άτυπος, ως τώρα Σύλλογος, με τα μέλη του να ασκούνται καθημερινά. Το παιχνίδι έχει πολλά… κόλπα και χρειάζεται εκμάθηση.

Η δυνατότητα να πετάς μια σφαίρα (μικρή μπάλα) στην κοντινότερη δυνατή απόσταση ενός σφαιριδίου, το οποίο ονομάζεται “γουρουνάκι”, δεν είναι τόσο απλό. Ούτε και να καταστρέφεις μια επιτυχή ρίψη του αντιπάλου σου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όταν ο κορονοιός έκανε και πάλι την εμφάνιση του. Μια παρέα, που είχε γνώση, ξεκίνησε δειλά δειλά και τώρα ο χώρος σφύζει από ζωή.

“Δεν είναι κοστοβόρο άθλημα”, λέει ο προσωρινός πρόεδρος του συλλόγου. Εντός των ημερών θα κατατεθεί το καταστατικό του συλλόγου για να αναγνωριστεί και επίσημα. Ο Γιάννης Παπουτσής είπε στην ΕΡΤ ότι απαιτείται τακτική, συνεργασία της ομάδας, σωστή εκτίμηση του χώρου για να κερδίσεις.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών περνούν από τα γηπεδάκια και ενημερώνονται για το άθλημα. Ορισμένοι λατρεύουν το χώρο και σε τακτά χρονικά διαστήματα καθαρίζουν το δασύλιο από πλαστικά, χαρτιά και πεσμένα ξύλα.

“Το κάνω γιατί εδώ είμαι από τριών ετών και αγαπώ το χώρο, ενώ παράλληλα γυμναζομαι κιόλας”, είπε στην ΕΡΤ ο Χρήστος Ρούμπος. Το νέο άθλημα της εδαφοσφαιρισης παίζεται επι χρόνια στην πόλη της Πρέβεζας, στην Κέρκυρα και στη Λευκάδα.

ertnews/Ρεπορτάζ-Σωτήρης Αργύρης

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!