Την Πέμπτη 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών, στον Πολιτιστικό Χώρο «Δημ.Χατζή», για τη συμμετοχή τους στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση», στο πλαίσιο του προγράμματος Followgreen.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στις 11:00 π.μ. ενώ από τις 10:00 π.μ. οι μαθητές ψυχαγωγήθηκαν στο περιβαλλοντικό πάρκο του Followgreen!

Στη σχολική δράση συμμετείχαν 85 σχολεία, όπου 9.600 μαθητές με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν, σε 5 ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, ρούχα και μπαταρίες) και συνέλλεξαν περίπου 30.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen του Δήμου Ιωαννιτών ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 240.000 πόντων επιβράβευσης.

Κάθε χρόνο στοχεύουμε να ευαισθητοποιούμε ακόμα περισσότερους πολίτες. Για τον λόγο αυτό, φέτος, εκτός από τη δράση Διαλογής στην Πηγή που έχει καθιερωθεί στα σχολεία, υλοποιήθηκε και βραβεύτηκε η εικαστική δράση «Φαγητό στο πιάτο μας ή στον κάδο μας», όπου οι μαθητές ανέδειξαν τα οφέλη της ‘Μείωσης Σπατάλης τροφίμων’’, καθώς και της ’’Διαλογής στην Πηγή σε Καφέ Κάδο Υπολειμμάτων Τροφών’’ δημιουργώντας μικρού μήκους ταινίες (βίντεο).

Ο Δήμαρχος κος Μπέγκας συνεχάρη τους μαθητές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν και κάλεσε όλους τους πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των παιδιών, «Τα παιδιά έχουν αποδείξει πως είναι οι σύμμαχοι μας για το μέλλον και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη νέα γενιά. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμβάλλουν στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, με στόχο έναν πιο καθαρό Δήμο».

Επιπλέον, ευχαρίστησε την Αειφορική Ηπείρου, το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» , το πρόγραμμα ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων « Recycom», τον « Όμιλο εταιρειών Ηρακλής» και την εταιρεία διαχείρισης συσσωρευτών «Combatt».

“Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά αλλά και τους γονείς και τους καθηγητές που συμμετείχαν σε αυτή την ουσιαστική πρωτοβουλία. Η παροχή των ειδικών κάδων για τη χωριστή συλλογή των κουτιών αλουμινίου και η επιβράβευση των καλύτερων προσπαθειών είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν. Κάθε κουτί που πηγαίνει στον σωστό κάδο εξοικονομεί ενέργεια και φυσικούς πόρους και μας φέρνει πιο κοντά σε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές” ανέφερε η Ειρήνη Τοπουζίδου, υπεύθυνη του Κάθε Κουτί Μετράει στην Ελλάδα.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Αθλητισμού, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού ο κος Σίντος συνεχάρη με την σειρά του τους μαθητές και στη συνέχεια, τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας αυτής.Χωρίς τη δική σας υποστήριξη, δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τόσο σημαντικά αποτελέσματα».

Τέλος, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Έργων Συντήρησης, Πρασίνου, Παιδικών Χαρών – Αδέσποτα Ζώα κος Παλάσκας και ο Αντιδήμαρχος  Πρωτογενούς Τομέα – Περιφερειακής Ανάπτυξης – Προστασίας της Λίμνης και Ενέργειας κος Κασσής οι οποίοι με τη σειρά τους επικρότησαν τους μαθητές για την εξαιρετική τους προσπάθειά.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!