Έρχεται σήμερα προς επικύρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ο διαγωνισμός για τον εργολάβο της καθαριότητας που θα οδηγήσει στην έξοδο… 140 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (ΠΑΜΕ) του ΠΓΝΙ, με την αιφνιδιαστική ενέργεια καθώς δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα στην καθαριότητα του ΠΓΝΙ, τρεις ημέρες μόλις μετά τις εκλογές, “ο προσωρινός διοικητής του ΠΓΝΙ κ. Σπύρος Δερδεμέζης τρέχει να μπάσει τον εργολάβο καθαριότητας στο ΠΓΝΙ, επιδιώκοντας να εκδιώξει 140 συναδέλφους που «δίνουν την ψυχή τους» εδώ και 5 χρόνια στους ασθενείς της Ηπείρου για 600 ευρώ/μήνα. Κι ας διατυμπανίζει ο υπουργός Υγείας ότι «εγώ δεν πιέζω κανέναν Διοικητή, δική τους η απόφαση»!”.

Στην σημερινή πρόσκληση- ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του ΔΣ, ο κ. Δερδεμέζης εισηγείται στο θέμα 6: «Έγκριση πρακτικών διενέργειας και τεχνικής αξιολόγησης του ετήσιου ηλεκτρον. διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου παροχής υπηρεσιών καθαριότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων & του περιβάλλοντος χώρου του νοσοκομείου για δύο (2) έτη συνολικού προϋπ. δαπάνης #6.544.462,08€#, +ΦΠΑ (04/2022 Αρ. Συστ. 172329)».

Σύμφωνα με την παράταξη του ΠΑΜΕ, “είναι άκρως προκλητική η ενέργεια, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος, καλώς εισηγήθηκε και καλώς εγκρίθηκε από το ΔΣ η αυτοτελής σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου με 11 συναδέλφους που ξεκίνησαν με το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ 55-67 και το ΠΓΝΙ συνεχίζει μετά την λήξη του προγράμματος, να συνάπτει αυτοτελείς συμβάσεις μαζί τους, ανάμεσά τους 4 καθαρίστριες. Κάτι που αρνείται να κάνει στους ΣΟΧ. 2 μέτρα, 2 σταθμά?

Είναι άκρως προκλητική ενέργεια, διότι η διοίκηση του ΠΓΝΙ θέλει να φέρει στο ΠΓΝΙ έναν εργολάβο ο οποίος χωρίς να δαπανήσει τίποτα, απλά θα επιβλέπει το έργο που ήδη γινόταν και θα εισπράττει κάθε μήνα το εργολαβικό κέρδος χωρίς καμία προσπάθεια ή ρίσκο. Εργολαβικό κέρδος που το παρελθόν και η εμπειρία δείχνουν ότι μπορεί με υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων να το πολλαπλασιάσει. Εργολαβικό κέρδος το οποίο επειδή δεν έχει κανένα ρίσκο ή κόπο….. δίνει την δυνατότητα πολλαπλής «αξιοποίησης» του.

Είναι άκρως προκλητική ενέργεια, καθώς ο κ. Δερδεμέζης δεν αφήνει καν τον πολιτικό χρόνο να κυλίσει μετά το ηχηρό μήνυμα των εκλογών, ώστε οι ΣΟΧ να επαναδιεκδικήσουν, συνεχίζοντας τον πολυετή αγώνα τους, δίκαιη λύση και παραμονή στης εργασία τους. Προσπαθεί να «πνίξει» κάθε προσπάθεια!”.

Η ΑΣΥ ΠΓΝΙ καλεί τα μέλη του ΔΣ, κυρίως τα 3 διορισμένα μέλη που βρίσκονται εκεί «για να ασκούνε έλεγχο εκ μέρους της κοινωνίας» να μην λερώσουν τα χέρια τους ψηφίζοντας την εισήγηση. “Δεν αποτελεί προστασία του δημόσιου συμφέροντος η απόλυση 140 οικογενειαρχών για την εξασφάλιση του εργολαβικού κέρδους, σε μία και μοναδική εταιρία την οποία προτείνει η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού. Δεν μπορεί καν να αποτελεί κομματικό καθήκον το «πέταγμα» στο δρόμο 140 συναδέλφων που κέρδισαν με το σπαθί τους την εργασία τους υπηρετώντας όλους μας ακόμα και μέσα στην πανδημία!”.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΓΝΙ συνεδρίασε χτες και σε συνέλευση των ΣΟΧ αποφασίστηκε στη 1μμ να γίνει μεγάλη κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΔΣ για να μην συζητηθεί το θέμα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!