Στους 40 ανέρχονται οι νοσηλευόμενοι στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ενώ στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παρέχεται περίθαλψη σε 12 συνανθρώπους μας, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά σε συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Μηλιώνης.
Σε αντίθεση με το δεύτερο κύμα πανδημίας που στην πλειοψηφία τους οι νοσηλευόμενοι ήταν άτομα μεγάλης ηλικίας, στο τρίτο κύμα, επισήμανε ο κύριος Μηλιώνης, οι ασθενείς είναι από 30 ετών και πάνω, ενώ υπάρχουν και θύματα σ’ αυτές τις ηλικίες χωρίς υποκείμενα νοσήματα.
«Ποτέ δεν ξέρουμε τι διαστάσεις μπορεί να πάρει η πανδημία», επισήμανε ο ίδιος, κάνοντας παράλληλα λόγο για «μεγάλες πιέσεις που δέχεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός σε καθημερινή βάση».
Ο Χαράλαμπος Μηλιώνης τόνισε ότι «το τέλος της πανδημίας θα έρθει με τον καθολικό εμβολιασμό».

Μόνη ελπίδα, το εμβόλιο

Ο αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Βασίλης Κουλούρας, ανάφερε ότι «ελπίδα μας είναι το εμβόλιο. Πάντα πρέπει να σταθμίζουμε το όφελος και το κόστος». Με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται για το εμβόλιο της AstraZeneca, είπε ότι μέχρι στιγμής οι παρενέργειες δεν έχουν συσχετιστεί απόλυτα με τον εμβολιασμό.

«Οι άνθρωποι άνω των 80 ετών που έχουν εμβολιαστεί δεν φτάνουν στο νοσοκομείο γεγονός, που όπως τόνισε, δείχνει ότι έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα από τον εμβολιασμό».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!