Πανηγυρικά εορτάστηκε η Πεντηκοστή στη Θεσπρωτία -Στην Ηγουμενίτσα ο Παραμυθίας Σεραπίων

Με ακολουθίες σε ναούς και μονές της Μητροπόλεως Παραμυθίας εορτάστηκε η Πεντηκοστή στη Θεσπρωτία, ενώ πραγματοποιήθηκε δισκοφορία υπέρ του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου.

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Πεντηκοστή στη Θεσπρωτία -Στην Ηγουμενίτσα ο Παραμυθίας Σεραπίων

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Πανηγυρικά εορτάστηκε στη Θεσπρωτία η μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής στη Θεσπρωτία.

Ακολουθίες τελέστηκαν στους  ναούς και στις Μονές της Μητροπόλεως Παραμυθίας, ενώ ο Μητροπολίτης κ. Σεραπίων χοροστάτησε κατά τον Όρθρο,  ιερούργησε κατά τη Θεία Λειτουργία και χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό της Γονυκλισίας στο ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ηγουμενίτσας.
Ευχήθηκε  το Άγιο Πνεύμα “να φωτίζει τις καρδιές και τη διάνοια όλων”.
Να σημειωθεί ότι στους ναούς της Θεσπρωτίας προσήλθαν αρκετοί πιστοί, γνωρίζοντας ότι η Πεντηκοστή είναι η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας.
Το ερώτημα είναι αν μπορούμε και εμείς σήμερα να αποκτήσουμε το Άγιο Πνεύμα;
Ασφαλώς ναι, αλλά είναι βασική προϋπόθεση η πίστη και η καθαρότητα. Το Αγιο Πνεύμα έρχεται μέσα μας όχι με την χλιαρή πίστη, αλλά με αυτή, που μετακινεί και τα βουνά. Αλλά και με την κάθαρση των παθών.
Η απόκτηση του Αγίου Πνεύματος δεν γίνεται με την γνώση και την επιστήμη, αλλά με την ολόψυχη παράδοση του εαυτού μας στη χάρη του Θεού.
Το Άγιο Πνεύμα οφείλουμε να το βιώνουμε ως έναν πνευματικό άνεμο  ζωοποιό, φωτιστικό, δροσερό  και χαροποιό. Αλλά και ως έναν πνευματικό άνεμο καταστρεπτικό και φονικό της φθοράς και της αμαρτίας.
Ζώντας σ’ έναν κόσμο που προσφέρει προγράμματα βελτιώσεων του ανθρώπινου βίου και καταγίνεται στη διαφήμιση των υλικών πραγμάτων, πρέπει να επανεκτιμήσουμε τη σημασία της εορτής της Πεντηκοστής  που μας διδάσκει, ότι κάθε φορά που η ανθρώπινη ύπαρξη απαντά καταφατικά στη χάρη του Πνεύματος, τότε μεταμορφώνεται”.
***
Να σημειωθεί ότι κατά την ημέρα της Πεντηκοστής στους ναούς της Μητροπόλεως Παραμυθίας πραγματοποιήθηκε δισκοφορία υπέρ του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητροπόλεως.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, “μέσω αυτού παρέχεται καθημερινά ουσιαστική στήριξη σε οικογένειες, σε ηλικιωμένους, σε ασθενείς και σε κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται από τις δυσκολίες της ζωής”.
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google