Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 η εκδήλωση εύρεσης εργασίας – Job Fair στην Δομή Κατσικά στα Ιωάννινα στο πλαίσιο του προγράμματος #Together. Στην έκθεση συμμετείχαν 12 επιχειρήσεις οι οποίες πρόσφεραν περισσότερες από 110 θέσεις εργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, οι κατασκευές και η εστίαση.

Τα όνειρα και τους στόχους της μοιράστηκε μαζί μας η Βangura, αιτούσα άσυλο από τη Σιέρα Λεόνε, που συμμετείχε στην εκδήλωση.

«Θέλω μέσα από την δουλειά να γνωρίσω την ελληνική νοοτροπία και να κερδίσω νέες εμπειρίες. Όνειρο μου είναι να βρω μια δουλειά και να κάνω μια μέρα οικογένεια. Θέλω να μπορώ να προσφέρω στα παιδιά μου ό,τι δεν είχα εγώ σαν παιδί καθώς είμαι ορφανή. Ένα παιδικό δωμάτιο για να έχουν να κοιμούνται και σωστή εκπαίδευση για να έχουν μια όμορφη ζωή».

«Η κοινωνία πάει μπροστά μόνο αν ο ένας βοηθάει τον άλλο. Στο δυναμικό της επιχείρησής μας έχουμε εντάξει εδώ και καιρό πρόσφυγες. Μόνο τα καλύτερα έχω να πω. Συγκεκριμένα θυμάμαι έναν εργαζόμενό μας, ένα ευγενικό νεαρό παιδί με όνειρα και στόχο να γίνει γιατρός μια μέρα. Ενώ δούλευε σε μας πέρυσι το καλοκαίρι, βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων και είχε βγάλει 18.500 μόρια! Αξίζει να είμαστε δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε η κα Κωνσταντίνα Τόλη εκπρόσωπος εταιρείας που δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο, επαινώντας τον εξαιρετικό χαρακτήρα του πρόσφυγα συναδέλφου της.

Κατά την επίσκεψή της στην εκδήλωση, η αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Ηπείρου, κυρία Αγνή Νάκου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Εκδηλώσεις σαν την σημερινή δεν συμβάλλουν απλά στο να αλλάξει ο τρόπος που η κοινότητα βλέπει τους πρόσφυγες, είναι καταλυτικές στο να αλλάξει η νοοτροπία τόσο των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων. Να τονίσω ότι είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμο για τους ίδιους τους πρόσφυγες να συμμετέχουν σε δράσεις εξεύρεσης εργασίας, δεν πρέπει να μένουν κλεισμένοι σε μια δομή πρέπει να ενταχθούν στην πραγματικότητα της χώρας στην οποία βρίσκονται».

Συνολικά, 111 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο συμμετείχαν σε 266 συνεντεύξεις εργασίας διεκδικώντας μια θέση εργασίας. 65 από τους συμμετέχοντες έλαβαν προσφορά εργασίας, ενώ 10 συμφώνησαν και ξεκίνησαν άμεσα να εργάζονται.

Η έκθεση εργασίας διοργανώθηκε από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), μέσω του προγράμματος Helios και την υποστήριξη της Intersos Hellas, του Δήμου Ιωαννιτών και του Διαπολιτισμικού Κέντρου Κοινωνικής Ένταξης «Ακαδημία».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!