Την αντίδραση και ανακοίνωση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στους Φοιτητικούς Συλλόγους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προκάλεσε η πυρκαγιά στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης

Η ανακοίνωση τονίζει ότι με την πυρκαγιά που ξέσπασε αργά σήμερα το βράδυ φάνηκε για ακόμα μια φορά η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας των εστιακών φοιτητών, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι φοιτητές που διαμένουν στο συγκεκριμένο κτίριο δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός για την εκκένωση του κτιρίου τα συστήματα πυρασφάλειας δεν λειτουργούσαν , ενώ είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχει αντιπυρική, αντισεισμική θωράκιση στα κτίρια του Πανεπιστημίου.

Χαρακτηριστικό, επισημαίνουν είναι ότι την ώρα που η φωτιά ήταν σε εξέλιξη οι υπεύθυνοι “έψαχναν” τις λίστες για να δουν σε ποια δωμάτια μένουν φοιτητές και σε ποια όχι προκειμένου να εκκενωθούν όλα!

Για ακόμα φορά επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. ότι τα μέτρα προστασίας των φοιτητών αποτελούν περιττό κόστος για το κράτος αφού δεν υπάρχει καμία μέριμνα για αντιπυρικη, αντισεισμική θωράκιση και προστασία των κτιρίων του Πανεπιστημίου που στεγάζουν χιλιάδες φοιτητές.

Τέλος, απαιτούν, να εξασφαλιστεί με ευθύνη του Πανεπιστημίου η διαμονή όλων των φοιτητών του συγκεκριμένου κτιρίου σε άδεια δωμάτια άλλων κτιρίων των εστιών ή σε ξενοδοχεία, να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και αποκατάστασή τους με ευθύνη του Πανεπιστημίου. Άμεσα να δοθούν αποζημιώσεις, να εξασφαλιστεί αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση για όλα τα κτίρια του Πανεπιστημίου και να καταργηθεί εδώ και τώρα ο απαράδεκτος εσωτερικός κανονισμός και το χαράτσι των 40€.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!