Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ, μέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας-αποχής από κάθε αξιολόγηση. Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή και προβλέπει 3.000 ευρώ ποινή για κάθε παράβαση.

Στο twitter η Υπουργός Παιδείας δεν έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει: «Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ, μέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση. Συνεχίζουμε για ένα καλύτερο σχολείο, αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας».
Για «ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη» κατηγορεί η ΔΟΕ την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αναφερόμενη στην έφεση που άσκησε επί της πρωτόδικης απόφασης η υπουργός Νίκη Κεραμέως ζητώντας να ικανοποιηθεί το σύνολο των απαιτήσεων της αγωγής που είχε καταθέσει σε βάρος των τεσσάρων εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ).
Μάλιστα, ενώ η έφεση που άσκησαν οι Ομοσπονδίες έχει λάβει δικάσιμο για τις 25 Ιανουαρίου 2022, η έφεση του υπουργείου εκδικάζεται την ερχόμενη Δευτέρα 11/10, ημέρα 24ωρης απεργίας στην εκπαίδευση.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!