Γενικά καλοκαιρινός καιρός αναμένεται στη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη, καθώς και κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ στα δυτικά και 6 με 7 μποφόρ στα ανατολικά. Στο Αιγαίο, οι ριπές ενδέχεται να φτάσουν τοπικά ακόμη και τα 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά ενδέχεται να αγγίξει ακόμη και τους 37 με 38 βαθμούς. Αντίθετα, στις Κυκλάδες, τις Σποράδες και τη βόρεια Κρήτη, δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την Ήπειρο

Στην Ήπειρο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά τμήματα της περιφέρειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί, με ένταση 4 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο ενδέχεται να φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά στα ηπειρωτικά θα φτάσει ακόμη και τους 37 με 38 βαθμούς. Στο εσωτερικό της Ηπείρου, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι κατά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

https://exchange.glomex.com/video/v-dbwdc9i9c2p5?integrationId=eexbs17m3fsyjkc