H περιπατητική, παραστατική δράση σύγχρονου χορού με συμμετοχικά στοιχεία
Beyond the Urban| Performing Ecosystems
Κ Ι Ν Ο Υ Μ Ε Ν Α Τ Ο Π Ι Α

της ομάδας σύγχρονου χορού Α Priori περιοδεύει, συνεχίζοντας το ταξίδι της στα φυσικά τοπία του Νεοχωρίου Λευκάδας στις 16 Σεπτεμβρίου και στο Νησί της Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων στις 22&23 Σεπτεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα, στο Νησί της Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων θα δοθούν 3 παραστάσεις στις 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:00 και 23 Σεπτεμβρίου 2023 (διπλή παράσταση), ώρα 12:00 και 18:00. Η ομάδα θα παραδώσει καλλιτεχνικό εργαστήρι στις 20 Σεπτεμβρίου στο Νησί Ιωαννίνων, ώρα 16:00-19:00, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες του εργαστηρίου να πάρουν μέρος στις παραστάσεις, εφόσον το επιθυμούν.

Η χορογράφος της ομάδας Α priori Dance Cο. Ελεονώρα Ηλία φέρνει κοντά μια ομάδα καλλιτεχνών, η οποία εκφράζει την κοινή πεποίθηση της ανάπτυξης καλλιτεχνικού έργου στα φυσικά τοπία των περιφερειών μας και της προσβασιμότητας του σύγχρονου χορού σε ευρύτερο κοινό στη χώρα.

Για τους λόγους αυτούς, επιλέγει να δραστηριοποιηθεί καλλιτεχνικά σε περιβαλλοντικά οικοσυστήματα.

Οι καλλιτέχνες Ελεονώρα Ηλία, Σόνια Ντόβα, Μαριέλα Νέστορα, Δημήτρης Καραγεώργος, προερχόμενοι από τα πεδία του χορού και της μουσικής αντίστοιχα και αξιοποιώντας τη φυσική, εικαστική σκηνογραφία του τοπίου πειραματίζονται και συμπλέκουν στη δημιουργία μιας διευρυμένης χορογραφικής σύνθεσης, προσπαθώντας να κατανοήσουν τον χώρο με ευαισθησία και να επανα-διατυπώσουν τη σχέση τους με τη φύση, εφαρμόζοντας πολυεπίπεδα την έννοια της φροντίδας.

Η παραστατική δράση αξιοποιεί τα φυσικά στοιχεία του εκάστοτε τόπου-σταθμού, ώστε η σύμπραξη 3 πεδίων σύγχρονης τέχνης – του χορού, των εικαστικών και της μουσικής- να ‘μεταμορφώσει’ το χώρο και να δημιουργήσει μια εναλλακτική σκηνή σύγχρονου χορού σε σημεία του δημόσιου χώρου της κοινότητας, μέσω μιας χαρτογραφημένης διαδρομής.

Επεισόδια χορού θα διαμορφώσουν οπτικοακουστικές και ‘απτικές’ εικόνες επιτρέποντας σε κάθε θεατή να συνδεθεί με την παράστασή μας μέσα από τις αισθήσεις του και να συν-διαμορφώσει το τελικό παραστατικό αποτέλεσμα της δράσης.

Σημείωμα Ομάδας Καλλιτεχνών
Τα σώματά, η γη, ο αέρας, το νερό, τα πουλιά, τα ξύλα, οι καρποί τη φύσης θα αποτελέσουν τα καλλιτεχνικά ‘εργαλεία’ μας για να δημιουργήσουμε μια βιωματική παραστατική εμπειρία για το κοινό της δράσης. Μια ‘περιπλάνηση’ σε οικεία μέρη του τόπου, ιδωμένα υπό το πρίσμα της φαντασίας και (επαν)ανακαλυπτόμενα μέσα από τη διά-δραση τους με τη σύγχρονη τέχνη.

Σας περιμένουμε!!

Συντελεστές
Ιδέα /Χορογραφία: Ελεονώρα Ηλία, Σόνια Ντόβα
Μουσική σύνθεση/Ηχοτοπία: Δημήτρης Καραγεώργος
Καλλιτεχνική Σύμβουλος/Οδηγός Περιπατητικής Διαδρομής: Μαριέλα Νέστορα
Ερμηνεία: Ελεονώρα Ηλία, Μαριέλα Νέστορα, Δημήτρης Καραγεώργος, Άννα Παπανικολάου
Φωτογραφίες-Βιντεοσκόπηση προβών/παραστάσεων:
Kωστής Εμμανουηλίδης, Μαριλένα Γκόνη, Ελένη Μανδραβέλη, Σπύρος Θεοδωρίδης
Παραγωγή: A Priori Dance Co.
www.apriori-dance.com
www.facebook.com/aprioridanceco

 

Περιγραφή Εργαστηρίου
Tο εργαστήρι εστιάζει στην ενεργοποίηση των αισθήσεων στο φυσικό περιβάλλον. Πώς μέσω των αισθήσεων μας, μπορούμε να παρατηρήσουμε διαφορετικά και πώς μπορούμε να βιώσουμε τα οικοσυστήματα με ευαισθησία?
Μέσω αισθητηριακών δράσεων, περιπάτων, σωματικών πρακτικών και χορογραφικών μεθόδων, οι συμμετέχοντες/ουσες θα (επαν)-ανακαλύψουν το φυσικό περιβάλλον του Νησιού της Λίμνης Παμβώτιδας. Μια πρόσκληση για το κάθε σώμα που επιθυμεί να δημιουργήσει συνδέσεις με τη φύση και να συνδιαλλαγεί βιωματικά με τον τόπο, τη φύση και την κοινότητα, μέσα από δημιουργικές, σωματικές πρακτικές.
Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο χορό.

Πληροφορίες και κράτηση θέσης για τη συμμετοχή στο καλλιτεχνικό εργαστήριο:
eleonorailia@gmail.com
Τηλέφωνο: 6976-453246

Σημείο Συνάντησης και έναρξης του εργαστηρίου και των παραστάσεων για το Νησί Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων:
Mώλος, στα Καραβάκια για το Νησί.

Video teaser από την παραστατική δράση προηγούμενων σταθμών:
https://vimeo.com/776929142 | Μηλιά Μετσόβου Ιωαννίνων
https://vimeo.com/799881229 | Καλαμπάκα Τρικάλων

Συνεργαζόμενοι φορείς υποδοχείς στo Νησί Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων:

-Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου Ιωαννίνων
-Κοινότητα Νήσου Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων

Η περιοδεία της καλλιτεχνικής δράσης χορού ‘Beyond the Urban: Performing Ecosystems/ Κινούμενα Τοπία’, πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού (περιοδεία χορού 2023).

The tour of the performance ‘Beyond the Urban: Performing Ecosystems/Κινούμενα Τοπία takes place under the auspices and with the financial support of the Ministry of Culture and Sports (dance tour 2022).

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!