Παρέμβαση Μενδώνη για εκδήλωση στην Πρέβεζα – Απόσυρση αιγίδας

Παρέμβαση Μενδώνη για εκδήλωση στην Πρέβεζα – Απόσυρση αιγίδας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Την απόσυρση της αιγίδας του από την εκδήλωση με τίτλο «Η αστικοποίηση της διατροφής στην Πρέβεζα: Η διατροφική κληρονομιά και το αστικό βίωμα από το 1860 ως σήμερα», ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, με απόφαση που υπογράφει η Υπουργός Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη λόγω μη τήρησης των κανόνων δεοντολογίας από τον διοργανωτή φορέα, την ΑΜΚΕ Excavate in Greece, κατά τη συνεργασία του με υπηρεσίες του Υπουργείου.

Όπως αναφέρεται, ο φορέας παρέκαμψε τις προβλεπόμενες διαδικασίες, δημιουργώντας παραπλανητικές εντυπώσεις σχετικά με τη φύση και τον χαρακτήρα των δράσεών του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, η ΑΜΚΕ εμφανίστηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας όχι ως διοργανώτρια προγράμματος ή σχολείου αρχαιολογίας, αλλά ως ενδιάμεσος φοιτητών από το εξωτερικό που θα προσέφεραν εθελοντική εργασία στη Νικόπολη. Ωστόσο, όπως προκύπτει, οι φοιτητές είχαν καταβάλει χρηματικό αντίτιμο για τη συμμετοχή τους, γεγονός που δεν είχε γνωστοποιηθεί στην Εφορεία, η οποία έδωσε τη συναίνεσή της με διαφορετικά δεδομένα.

Η υπόθεση φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα διαφάνειας και τήρησης θεσμικών διαδικασιών σε δράσεις που φέρουν την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google