Με ανάρτηση του στο fb ο Θανάσης Μανταλόβας παρεμβαίνει εν όψει των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι η συμμετοχή και η ψήφος είναι ένα “παρών” ευθύνης, καλώντας όλους τους προοδευτικούς πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ και την Ομάδα των Σοσιαλιστών.

Η ανακοίνωση του έχει ως εξής:

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Προχωρούμε προς τις ευρωεκλογές, έχοντας χρέος ως ενεργοί και προοδευτικοί πολίτες, να δώσουμε το δικό μας παρών ευθύνης, μέσα από τη συμμετοχή και τη ψήφο μας.

Διαδοχικές κρίσεις και νέες απειλές, γεννούν νέες προκλήσεις που δεν επιτρέπουν σε καμία χώρα να τις αντιμετωπίσει μόνη της. Αναδεικνύουν ως αδήριτη ανάγκη το χτίσιμο μιας Ευρώπης όπου η κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική πρόοδος βαδίζουν παράλληλα.

Μια ισχυρότερη Ομάδα των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημαίνει περισσότερη δύναμη σε αυτούς που εργάζονται για μια Ευρώπη που υπερασπίζεται την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών της,  που προωθεί μια νέα Πράσινη και Κοινωνική Συμφωνία για μια δίκαιη μετάβαση, που προστατεύει τα κοινωνικά μας συστήματα, επενδύει σε ποιοτικές πράσινες θέσεις εργασίας, διασφαλίζοντας τη βιώσιμη ευημερία και πρόοδο. Για εμάς, η Ευρώπη ήταν πάντα ένα έργο ειρήνης και κοινής ευημερίας.

Από την άλλη, η χώρα μας και η ελληνική κοινωνία βιώνει τις συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ που ταυτίστηκαν με την αλαζονεία της εξουσίας και την υπονόμευση της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, την αναποτελεσματικότητα του «επιτελικού κράτους», την αναξιοκρατία και την οικειοποίηση του κράτους ως λάφυρο, την προκλητική εύνοια προς μια μικρή επιχειρηματική ολιγαρχία πολυεθνικών και κερδοσκόπων που συγκεντρώνει υπερκέρδη όταν η κάθε ελληνική οικογένεια αντιμετωπίζει την αγωνία της επιβίωσης, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον.

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει ο αυθεντικός πολιτικός εκφραστής του προοδευτικού χώρου, μοναδικό ανάχωμα στην πολιτική ισχύ και αλαζονεία της ΝΔ. Είναι η μόνη εναλλακτική θετική προγραμματική πρόταση που μπορεί να συσπειρώσει και να δημιουργήσει μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, που θα θεμελιώνει μια νικηφόρα προοπτική απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Αξίζει τη στήριξή μας. Για την υπεράσπιση της κοινωνίας, για την αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!