Κάλεσμα στήριξης της Νέας Αριστεράς τόσο για να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας στο επόμενο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, όσο και για να αποτελέσει την αυριανή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην μονοκρατορία του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξέφρασε από τα Γιάννενα το μεσημέρι της Τρίτης, ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και για χρόνια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που έγινε με αφορμή την παρουσία του στα Γιάννενα για την προεκλογική εκδήλωση που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, η τοπική κομματική οργάνωση της Νέας Αριστεράς, ο κ. Παπαδημούλης δεσμεύτηκε να δώσει από την πρώτη γραμμή τη μάχη για να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα η Νέα Αριστερά στην κάλπη των ευρωεκλογών και όσων μαχών ακολουθήσουν… Δήλωσε παρών σε αυτή την προσπάθεια της Νέας Αριστεράς για τις επερχόμενες ευρωεκλογές και όρισε τα κρίσιμα σημεία της επερχόμενης μάχης αλλά και της επόμενης μέρας για την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Ο κ. Παπαδημούλης απηύθυνε κατ’ αρχάς έκκληση στους πολίτες να ψηφίσουν και να μην απέχουν από τις ευρωεκλογές γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικές όπως είπε και γιατί 7 στους 10 νόμους που παράγονται στην Ελλάδα αποτελούν προσαρμογή του εθνικού δικαίου στο ευρωπαϊκό δίκαιο.

Το δεύτερο που ζήτησε ο ευρωβουλευτής είναι να σκεφτούν οι ψηφοφόροι το κόμμα και τους υποψηφίους που θα ψηφίσουν. “Δε θέλουμε celebrities” τόνισε χαρακτηριστικά.

Η δεύτερη παρατήρηση που έκανε ο κ. Παπαδημούλης γενικά για τις επερχόμενες εκλογές ήταν ότι η Ευρώπη δεν πάει καλά με τα διάφορα σκάνδαλα και τις εμπλοκές στα διάφορα πολεμικά μέτωπα. Πρέπει να δούμε όμως είπε, που πάει η Ελλάδα γιατί μπήκαμε στην ενωμένη Ευρώπη, μείναμε με την προσδοκία της σύγκλισης αλλά έχουμε ουσιαστικά απόκλιση από τα μέσα εισοδήματα της ευρωζώνης.

Καταλήγοντας τόνισε πως όσο πιο δυνατή είναι η φωνή της Νέας Αριστεράς στην κάλπη της 9ης Ιουνίου τόσο γρηγορότερα θα έχουμε μια καλύτερη εκπροσώπηση των συμφερόντων στην Ευρώπη και τόσο γρηγορότερα θα ωριμάσουν οι συνθήκες για να φτιαχτεί ένα αντίπαλο δέος, μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση απέναντι στην μονοκρατορία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!