Οριστικά πίσω παίρνει τους έξι βαθμούς που του είχαν αφαιρεθεί προσωρινά ο ΠΑΣ Γιάννινα για τις υποθέσεις των Σεϊτάνοφ και Αθανασίου, μετά την προσφυγή στο CAS και την απόσυρση της πλευράς των ποδοσφαιριστών πριν από την εκδίκαση.

Παράλληλα, αναμένεται να επιστραφούν και οι τρεις βαθμοί που είχαν αφαιρεθεί λόγω της προσφυγής Κύρκου, καθώς η οφειλή τακτοποιήθηκε. Έτσι, η ομάδα επανέρχεται στη φυσική της βαθμολογική θέση, με οκτώ βαθμούς.

Ανάσα μετά τις αφαιρέσεις, αλλά όχι εφησυχασμός

Οι αφαιρέσεις είχαν φτάσει συνολικά τους 15 βαθμούς, προκαλώντας έντονο προβληματισμό. Με τις τελευταίες εξελίξεις απομακρύνεται ο άμεσος βαθμολογικός κίνδυνος, ωστόσο τα οικονομικά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά.

Στο εσωτερικό της ομάδας εκτιμάται ότι απαιτείται σταθερή διοικητική και οικονομική στήριξη, είτε μέσω ενίσχυσης της τρέχουσας διοίκησης και του Νίκου Σιόντη είτε μέσω συνολικής λύσης για τις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Μέχρι να υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις, σημαντικός θεωρείται ο ρόλος των φιλάθλων μέσω της PAS AMKE, αλλά και επιχειρήσεων που μπορούν να συμβάλουν οικονομικά.

Νέα υπόθεση με ban από τη FIFA

Παρά τη θετική εξέλιξη στο θέμα των βαθμών, προέκυψε νέο ban από τη FIFA, που αφορά υπόθεση του Μέτε Ντεμίρ Κααν.

Ο ποδοσφαιριστής είχε αγωνιστεί σε εννέα παιχνίδια τη σεζόν 2023-2024, έχοντας ενταχθεί στην ομάδα στα τέλη Ιανουαρίου 2024 και αποχωρώντας πριν ολοκληρωθεί η χρονιά, η οποία κατέληξε στον υποβιβασμό στη Super League 2.

Όπως έχει συμβεί και σε προηγούμενες περιπτώσεις, η απαγόρευση μεταγραφών μπορεί να αρθεί με την εξόφληση της σχετικής οφειλής.

Στρέφει το βλέμμα στην Καβάλα

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής των play out απέναντι στην Καβάλα. Το παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ενδεχόμενη νίκη θα ενισχύσει ουσιαστικά τις πιθανότητες παραμονής.

Πριν από την τελευταία προπόνηση πραγματοποιήθηκε ομιλία από το τεχνικό επιτελείο, ενώ το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις ενεργοποίησης και τακτική. Στη συνέχεια, η αποστολή γευμάτισε στο ΠΕΑΚΙ και ο Γιάννης Γκούμας ανακοίνωσε τους 21 ποδοσφαιριστές που θα είναι διαθέσιμοι.

Εκτός έμειναν οι τραυματίες Φιόγκμπε και Κριμιτζάς, ο Σελιμάι που δεν κρίθηκε απόλυτα έτοιμος, ο Καπέρδας λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων και ο Συμεωνίδης για αγωνιστικούς λόγους.