Ακρίβεια και κράτος δικαίου ήταν τα δύο θέματα στα οποία επικέντρωση η εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ στο πρώην Δημαρχείο του Κατσικά. Εκδήλωση ενταγμένη στο πλαίσιο των προεκλογικών δράσεων της τοπικής οργάνωσης για τις ευρωεκλογές με ομιλητές τέσσερις υποψήφιους ευρωβουλευτές: Ηλία Κικίλια, Αικατερίνη Ρίζου, Κώστα Τσουκαλά, Κων/νο Χουλιάρα.

Οι δύο τελευταίοι μίλησαν για την ακρίβεια. Ο κ. Τσουκαλάς καταλόγισε αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας και είπε πως το αποτέλεσμα είναι αμιγώς διαχείριση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Διαφώνησε πως οι αριθμοί ευημερούν στη χώρα μας λέγοντας πως ο μέσος πληθωρισμός τροφίμων στην Ευρώπη είναι 4-5% ενώ στην Ελλάδα είναι 7%. Στη χώρα μας συνέχισε, δε λειτουργεί σωστά ούτε η ελεύθερη οικονομία δεν έχει μεταρρυθμιστεί για να έχει πραγματικό ανταγωνισμό, για να ξέρει ο παραγωγός ότι το προϊόν θα φτάσει στον καταναλωτή με μέσο κέρδος και χωρίς να το πληρώνει πανάκριβα ο καταναλωτής.

Ο Κώστας Χουλιάρας από την άλλη, υποστήριξε πως η ελληνική οικογένεια ψωνίζει λιγότερο και ακριβότερα. Η καταπολέμηση της ακρίβειας χρειάζεται υψηλότερους μισθούς και μια οικονομία πατριωτική όπως είπε. Τα τέσσερα μέτρα που προτείνει το κόμμα είναι η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, η στήριξη του παραγωγικού τομέα, η αποκέντρωση της εξουσίας και η διαφάνεια. Καμία από τις προτάσεις αυτές δεν θέλει να εκπληρώσει η ΝΔ, κατέληξε ο κ. Χουλιάρας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!