Τι μας είπε και τι όχι… ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τις λίγες ώρες της παρουσίας του στα Γιάννενα σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με το τοπικό ΠΑΣΟΚ συγκεκριμένα, με μια ακόμη έλευση Υπουργού Υγείας στα Ιωάννινα και την επίσκεψη του στα δύο Νοσοκομεία της πόλης, ενημερωθήκαμε ως πολίτες των Ιωαννίνων για τα παρακάτω:

  • Οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα, την εστίαση και την φύλαξη των Νοσοκομείων δεν θα παρατείνουν την σχέση εργασίας τους, θυσιαζόμενοι στον βωμό της πλήρους και ανεξέλεγκτης ιδιωτικοποίησης. Μας ενημέρωσε δε ότι δουλειές στην Ελλάδα, στους τομείς της εστίασης και της φύλαξης, υπάρχουν πολλές!
  • Εξήγγειλε για ακόμη μια φορά το “σπάσιμο” της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπως πολλές φορές έχει γίνει στο παρελθόν… Εξακολουθεί μας είπε, να αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης όπως άλλωστε και τα τελευταία 5 χρόνια….
  • Για την κατασκευή του ΤΕΠ στο ΠΓΝΙ, έχουμε ένα “κουτσουρεμένο” σχέδιο κατασκευής, χωρίς καμία διασφάλιση της ροής στη χρηματοδότηση.

ΔΕΝ ενημερωθήκαμε αντίθετα για:

  • Την υποστελέχωση των Νοσοκομείων, τα οποία αδυνατούν να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής
  • Τα συνεχόμενα “εντέλεσθε” των γιατρών προκειμένου να καλύψουν ανάγκες σε άλλα Νοσοκομεία, εξαντλώντας το προσωπικό.
  • Για την αύξηση στη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων.

“Σήμερα, με την κυβέρνηση να συνεχίζει να απαξιώνει τον βασικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους – το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τους Έλληνες πολίτες να πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία τους, ο αγώνας μας για την αναγέννηση του ΕΣΥ, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα” καταλήγει η ανακοίνωση.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!