Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου εν τω μεταξύ, με ομόφωνο ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου, τάσσεται υπέρ των αποφοίτων της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για τη διεκδίκηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους. 

Μετά από συνεννόηση που είχε ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου με το Δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη αλλά και με τους φοιτητές της Γεωπονικής, τέθηκε το θέμα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. προ ημερησίας διατάξεως. Μετά και την υποβολή των παραιτήσεων των διδασκόντων της συγκεκριμένης Σχολής ως ένδειξη διαμαρτυρίας, το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Ντακαλέτση, συμπαρίσταται στη διεκδίκηση των φοιτητών, των αποφοίτων και των διδασκόντων και ζητά από τα συναρμόδια Υπουργεία να αναγνωρίσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων. 

Την αγωνία του για τις αποφάσεις της πολιτείας εξέφρασε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης. 

Από τους κ.κ. Γιάννη Δαρδαμάνη και Φίλιππο Ευαγγέλου τέλος, υποστηρίχθηκε η άποψη πως η εκκρεμότητα της αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των συγκεκριμένων αποφοίτων έπρεπε να είχε λήξει με τη δημιουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος, κατά την περίοδο 2018-2019, με πρωτοβουλία της προηγούμενης συγκυβέρνησης που δρομολόγησε τη συνένωση ΑΕΙ και ΤΕΙ.Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!