Πεδινή Ιωαννίνων: Το κλείσιμο των σχολείων γιορτάστηκε με το… παραδοσιακό μπουγέλο στην πλατεία
Τα παιδιά της Πεδινής Ιωαννίνων αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά με μπουγέλο στην πλατεία, γεμίζοντας το χωριό γέλια και καλοκαιρινή διάθεση.
Με τον πιο δροσερό και χαρούμενο τρόπο, ένας τρόπος που κρατάει χρόνια τώρα, υποδέχθηκαν τα παιδιά της Πεδινής Ιωαννίνων την έναρξη των καλοκαιρινών τους διακοπών, αναβιώνοντας το διαχρονικό “έθιμο” του μπουγέλου στην πλατεία του χωριού.
Μετά από μια γεμάτη σχολική χρονιά, μαθητές κάθε ηλικίας έδωσαν το δικό τους σύνθημα για το τέλος των μαθημάτων, μετατρέποντας την πλατεία σε έναν χώρο παιχνιδιού, γέλιου και ξεγνοιασιάς. Το παραδοσιακό μπουγέλο, που εδώ και χρόνια συνοδεύει το κλείσιμο των σχολείων σε πολλές περιοχές της χώρας, χάρισε στιγμές χαράς στα παιδιά και ζωντάνεψε τη γειτονιά με τις φωνές και τον ενθουσιασμό τους.
Η διατήρηση τέτοιων εθίμων αποτελεί έναν όμορφο τρόπο σύνδεσης των νεότερων γενιών με τις αναμνήσεις των μεγαλύτερων, θυμίζοντας σε όλους τα ανέμελα καλοκαίρια των παιδικών τους χρόνων.
Με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, οι ευχές όλων συνοδεύουν τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για ένα όμορφο, ξέγνοιαστο και δημιουργικό καλοκαίρι, γεμάτο χαμόγελα, ξεκούραση και αξέχαστες στιγμές.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033