«Φυσικές Επιστήμες εν δράσει: Παρατηρώ ̶Συζητώ ̶Δρω» είναι ο τίτλος της Ημέρας Φυσικών Επιστημών που διοργανώνει από το 2017 η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με σκοπό να αναδείξει τον κεντρικό προσανατολισμό και τις κατευθύνσεις αιχμής των σύγχρονων Φυσικών Επιστημών, συνδέοντάς τες με την εκπαιδευτική πραγματικότητα και την καθημερινή σχολική τάξη.

Η Ημέρα Φυσικών Επιστημών θα πραγματοποιηθεί φέτος στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 με τη συμμετοχή μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών όλων των Αρσακείων Γυμνασίων και των Λυκείων καθώς και δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων του νομού Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σταμάτιο Κριμιζή, Ομότιμο Διοικητή Διαστημικών Προγραμμάτων, Johns Hopkins University, Επικεφαλής Ερευνητή, NASA Voyager 1 & 2, και τον κ. Ευάγγελο Ν. Γαζή, Ομότιμο Καθηγητή Πειραματικής Σωματιδιακής Φυσικής ΕΜΠ, επιμορφωτικά εργαστήρια επίδειξης Χημείας και Φυσικής, διδακτικά σενάρια από εκπαιδευτικούς της Μέσης Εκπαίδευσης και πειράματα επίδειξης από ομάδες μαθητών σε συνεργασία με τους καθηγητές τους.

Στην παρουσίαση των διδακτικών σεναρίων θα προεδρεύσουν οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κων/νος Κώτσης (Φυσικής), Κων/νος Σκομπρίδης (Χημείας), ο Ομότιμος Καθηγητής Γ. Θυφρονίτης (Βιολογίας) και ο Επίκ. Καθηγητής Νικ. Μπάκας (Φυσικής). Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχη κ. Αγνή Νάκου, ο Αντιδήμαρχος
Παιδείας Στέφανος Σίντος, ο Πρόεδρος Τμήματος Φυσικής κ. Σ. Κοέν, η Περιφερειακή Διευθύντρια Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Ηπείρου κ. Μαρίνα Μπέση και η Διευθύντρια Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων κ. Σταματία Λογοθέτη.

Στόχοι της εκδήλωσης είναι οι μαθητές να ενημερωθούν για τη σημασία των εφαρμογών των Φυσικών Επιστημών στην κοινωνία, να αναπτύξουν συνεργατικές δεξιότητες στο πεδίο της επιστημονικής έρευνας και να εξοικειωθούν με τη μεθοδολογία και τις εφαρμογές των Φυσικών Επιστημών για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής. Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν το 3ο, το 9ο, το 10ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Γυμνάσιο, τα Γυμνάσια Μπιζανίου και Κατσικά, το 4ο, το 5ο, το 7ο ΓΕΛ καθώς και το Λύκειο Ελεούσας.

 

 

Η Ημερίδα είναι ανοικτή στους εκπαιδευτικούς της πόλης.
Δήλωση συμμετοχής: ΕΔΩ
Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!