Ο εκλογικός νόμος που θα ισχύσει στις επερχόμενες επιμελητηριακές εκλογές είναι το βασικό εμπόδιο στις φιλοδοξίες προσώπων που για χρόνια ασχολούνται με τα επιμελητηριακά πράγματα των Ιωαννίνων, για να θέσουν υποψηφιότητα, αφού καταρτίσουν ένα πλήρες και αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο.

Έχουμε και λέμε: ενδιαφέρον να κατέλθουν ως υποψήφιοι πρόεδροι στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων δηλώνουν:

1) Ο απερχόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου, μετά την αντικατάσταση του παραιτηθέντος Δημήτρη Δημητρίου, Μάκης Χρυσοστόμου.

2) Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Επιμελητηρίου σήμερα, πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Γρηγόρης Γκίκας.

3) Ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου και νυν αντιπρόεδρος, συνεργασθείς μετά τις προηγούμενες εκλογές, με την παράταξη Δημητρίου, Γιάννης Μήτσης.

4) Ο παραιτηθείς από τη διοίκηση προ καιρού, Βασίλης Βασιλείου και

5) Ο εκλεγείς στο ΔΣ του Επιμελητηρίου με την παράταξη Μήτση, κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, πρόεδρος του σωματείου φοροτεχνικών Ιωαννίνων, Σπύρος Μπέκας.

Να σημειωθεί πως δύσκολο έως μάλλον αδύνατο, είναι να κατεβάσει συνδυασμό το ΚΚΕ στις επιμελητηριακές εκλογές.

Είναι λογικά ανέφικτο να σχηματιστούν πέντε ψηφοδέλτια στις εκλογές που αναμένεται βάσει του νόμου να προσδιοριστούν χρονικά, ανάμεσα στο διάστημα 14 Νοεμβρίου-14 Δεκεμβρίου. Ο νόμος προβλέπει ψηφοδέλτια που θα απαρτίζονται τουλάχιστον από το διπλάσιο αριθμό υποψηφίων σε σχέση με τον αριθμό των μελών μιας διοίκησης, όπερ σημαίνει ότι τα ψηφοδέλτια για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων χρειάζονται να έχουν τουλάχιστον 62 υποψηφίους – από 31 μέλη απαρτίζεται το ΔΣ. Διπλάσιος αριθμός από τους εκλεγόμενους σε κάθε τμήμα, σημαίνει πως για τμήματα όπως της Μεταποίησης, για παράδειγμα, κομμάτι επιχειρήσεων που δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλο στο Νομό μας εν σχέσει ας πούμε προς τις υπηρεσίες, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι αντίστοιχοι υποψήφιοι για το σύνολο των ψηφοδελτίων.

Στην πορεία δεν αποκλείεται να προκύψουν συνεργασίες μεταξύ ενδιαφερομένων σήμερα να ηγηθούν ενός συνδυασμού, αν και επίσημα ως τώρα, δηλώνει βέβαια υποψήφιος πρόεδρος ο Γ. Γκίκας, ενώ σε δηλώσεις τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση, προ καιρού ο Γιάννης Μήτσης και το βράδυ της Τρίτης, ο Βασίλης Βασιλείου δήλωσαν πως θα είναι υποψήφιοι πρόεδροι και επικεφαλής συνδυασμού. Ο τελευταίος είπε πως προχωρά κανονικά τη συγκρότηση ενός διαπαραταξιακού ψηφοδελτίου, ενώ κατά πληροφορίες μας το ίδιο κάνει και ο πρόεδρος των φοροτεχνικών, Σπύρος Μπέκας.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!