Στην Πεντέλη Ιωαννίνων ,στο χώρο όπου γίνεται κάθε Πέμπτη η λαϊκή αγορά της περιοχής και ακριβώς από πάνω είναι το 19ο δημοτικό σχολείο και το 23ο νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, τα σκουπίδια στον συγκεκριμένο κάδο έχουν πάρα πολλές μέρες και δεν έχουν έρθει ακόμη να τα καθαρίσουν ,με αποτέλεσμα να αποτελεί πηγή μικροβίων και όχι μόνο. Απαράδεκτο και από μεριάς πολιτείας που τόσες μέρες δεν τα έχουν καθαρίσει αλλά και πολιτών που πετάνε έξω τα σκουπίδια, βλέποντας ότι έχουν γεμίσει και συνεχίζουν να τα ρίχνουν, μας λέει χαρακτηριστικά αναγνώστης μας. Έτσι λοιπόν ενημέρωσε με επιστολή τους συμπολίτες- γείτονές του ,από τους οποίους ζητά να βάλουν πλάτη προκειμένου ο χώρος να είναι καθαρός.

 

Αγαπητοί γείτονες,

Με αυτήν την επιστολή θέλω να εκφράσω την ανησυχία και την απογοήτευσή μου για το γεγονός ότι οι κοινόχρηστοι χώροι δεν καθαρίζονται επαρκώς από σκουπίδια. Είναι προφανές ότι η έλλειψη συνείδησης και σεβασμού από μεριάς ορισμένων κατοίκων έχει δημιουργήσει ένα πρόβλημα που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση.

Είναι απαράδεκτο να βλέπουμε τους κοινόχρηστους χώρους να γεμίζουν με σκουπίδια, που όχι μόνο υποβαθμίζουν την εικόνα της γειτονιάς μας, αλλά απειλούν επίσης τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον μας. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο καθαρισμός του περιβάλλοντος είναι υποχρέωση μας προς τον εαυτό μας και την κοινότητά μας.

Σας καλώ, λοιπόν, να αναλάβουμε κοινή δράση για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Ας αναλάβουμε την ευθύνη μας, να κρατάμε καθαρούς τους κοινόχρηστους χώρους και να ενθαρρύνουμε τους γείτονές μας να κάνουν το ίδιο. Μόνο με τη συνεργασία και τον αμοιβαίο σεβασμό μπορούμε να διατηρήσουμε έναν καθαρό και υγιεινό χώρο διαβίωσης.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και τη συνεργασία σας σε αυτό το θέμα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!