Το ποσό των 141.000 ευρώ θα διατεθεί με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου σε τέσσερις Φορείς παροχής Κοινωνικής Φροντίδας Ι.Δ. Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Άρτας. Η επιχορήγηση αφορά την κάλυψη λειτουργικών δαπανών. 

Η κατανομή- που γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια- είναι ως εξής: 

  • Γηροκομείο Ζωσιμαδών Π.Ε. Ιωαννίνων 85.000 ευρώ
  • Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων με Αναπηρίες Π.Ε. Ιωαννίνων «Κυψέλη» 7.000 ευρώ
  • Γηροκομείο «Γεωργίου και Σοφίας Μάτσου» Άρτας 39.000 ευρώ
  • Πρότυπο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ «Αγία Θεοδώρα» Άρτας 20.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι επιχορηγούμενοι φορείς διαθέτουν την ειδική πιστοποίηση που απαιτείται, ώστε να μπορούν να επιχορηγούνται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την Εισήγηση, τα Γηροκομεία «Ζωσιμαδών» της Ι.Μ. Ιωαννίνων και «Γεωργίου και Σοφίας Μάτσου» της Ι.Μ. Άρτης είναι πρότυπα Ιδρύματα κλειστής περίθαλψης ηλικιωμένων σε Πανελλήνια κλίμακα.

Το Κέντρο «Αγία Θεοδώρα» είναι Κέντρο Αποθεραπείας, Αποκατάστασης Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία και πραγματοποιεί πρότυπα προγράμματα θεραπευτικής παρέμβασης μέσω προεπαγγελματικών Εργαστηρίων, καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών και ατόμων με αναπηρία από την Π.Ε. Άρτας.

Για πρώτη φορά εντάσσεται στο πρόγραμμα επιχορήγησης ο Σύλλογος «ΚΥΨΕΛΗ» για τη λειτουργία «Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης- ΣΥΔ διαμερίσματος η οποία βρίσκεται στα Ιωάννινα και φιλοξενεί άτομα με νοητική υστέρηση στέρηση  και άλλες αναπηρίες. 

Οι ανωτέρω φορείς επιχορηγούνται με μέρος των λειτουργικών τους αναγκών, το οποίο ανέρχεται  σε ποσοστό περίπου 10% έως 15% επί του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!