Την Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. επισκέφτηκε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Ηπείρου» με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου Γιώργο Πρέντζα και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Διαμαντή Ζώλα και Τίνα Ζέκα .
Στην επίσκεψη ο υποψήφιος περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τα προβλήματα λειτουργίας της Μονάδας των Ιωαννίνων. Κυριότερο πρόβλημα πλάι στην μεθοδευμένη απαξίωση των φορέων διαχείρισης, αποτελεί η 15ετής ομηρία του έμπειρου προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Ταυτόχρονα ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν την έλλειψη προστασίας της λίμνης όπως η απουσία μόνιμου μηχανισμού παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων της λίμνης Παμβώτιδας, η απουσία μηχανισμού ελέγχου της διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων στην ΒΙΠΕ και η απουσία ακριβούς καταγραφής της ποσότητας και του χώρου που εναποτίθεται το οργανικό φορτίο των πτηνοτροφικών μονάδων του λεκανοπεδίου, τα οποία καταλήγουν στη λίμνη Παμβώτιδα αλλά και στο νερό που πίνουμε και στο νερό που ποτίζονται τα ζώα στις κτηνοτροφικές μονάδες. Επίσης ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη σχετικά με την ποιότητα του νερού που πέφτει στη λίμνη από τις πηγές Μιτσικελίου.
Ενημερώθηκε επίσης για τα τεράστια προβλήματα στην δυνατότητα εφαρμογής επιστημονικά θεμελιωμένων περιβαλλοντικών μέτρων προστασίας μετά την ψήφιση του περιβαλλοντοκτόνου νόμου Χατζηδάκη που επιτρέπει την εγκατάσταση ΑΠΕ, τουριστικών αλλά και βιομηχανικών μονάδων ακόμη και μέσα σε περιοχές NATURA, καθώς πλέον προέχει το κανονιστικό πλαίσιο διευκόλυνσης των επενδύσεων έναντι των επιστημονικών γνωμοδοτήσεων της υπηρεσίας που έχουν απωλέσει την ισχύ τους.
Ενημερώθηκε επίσης για τις εξελίξεις που αφορούν την προσπάθεια χωροθέτησης του Κλειστού της Ξιφασκίας.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε πως η απαξίωση ενός έμπειρου επιστημονικού δυναμικού όπως αυτό που εργάζεται τόσα χρόνια στους Φορείς Διαχείρισης και σήμερα στον ΟΦΥΠΕΚΑ, δεν γίνεται τυχαία. Είναι μία μόνο πλευρά της περιβαλλοντοκτόνας πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που αντιμετωπίζει το περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο ως πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, και θεωρεί οποιονδήποτε επιστήμονα ή φορέα που στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος, ως εμπόδιο στην καπιταλιστική ανάπτυξη.
Εναρμονισμένη με την κυβερνητική πολιτική μέχρι κεραίας και η πλειοψηφία της Περιφέρειας Ηπείρου αντιμετωπίζει την προστασία του περιβάλλοντος ως εμπόδιο στην ανάπτυξη και όσους προσπαθούν να την υπερασπιστούν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, όπως πρόσφατα έκανε ο κ. Καχριμάνης. Η περιφερειακή αρχή είναι τόσο επιλεκτικά ανίκανη να προστατεύσει την δημόσια υγεία και το περιβάλλον προς χάριν των επενδυτών, που ούτε μια ολοκληρωμένη μελέτη για την προστασία των ποταμών δεν έχει κάνει, όπως για παράδειγμα στο Λούρο με αποτέλεσμα το πρόσφατο περιβαλλοντικό έγκλημα
Δεν είναι μόνη της όμως. Άπλετη στήριξη και σε αυτήν την θητεία έχουν δώσει οι συνοδοιπόροι της στην στήριξη της επέλαση της «πράσινης μετάβασης» των «κατάμαυρων» επενδύσεων , οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ και των δήθεν «ανεξάρτητων» που στήριξαν και στηρίζουν το Ταμείο Ανάκαμψης και την κατάκτηση της Επενδυτικής Βαθμίδας.
Απαιτούμε την μονιμοποίηση των εργαζομένων και δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε απέναντι σε όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν το έργο τους ως εμπόδιο στις επενδύσεις.
Καλούμε όλο τον Ηπειρωτικό λαό να κάνει κριτήριο της ψήφου του στάση των παρατάξεων απέναντι στην καταστροφική πολιτική έναντι του περιβάλλοντος και της προστασίας της υγείας, της ζωής και της περιουσίας του. Να δυναμώσουν την μοναδική δύναμη που στέκεται αταλάντευτα απέναντι σε αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης που θυσιάζει το περιβάλλον και τις λαϊκές ανάγκες για να ενισχύσει τα κέρδη των κάθε λογής επενδυτών. Να δυναμώσουν την Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμους και Περιφέρεια και να συμπορευτούν στον δρόμο ανατροπής αυτής της «δολοφονικής» πολιτικής.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!