«Δεν θέλω τσουβάλιασμα των ευθυνών για τα Τέμπη. Θέλω οι ευθύνες να αποδοθούν, άμεσα δίκαια και ονομαστικά», σημείωσε, μιλώντας σε πάνελ στο MEGA, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, συμπληρώνοντας πως για να αποφευχθούν τα συστημικά λάθη του παρελθόντος, χρειάζεται και μια κοινή συνισταμένη στο πολιτικό μας σύστημα.

Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει σχετικά με την υποψηφιότητα του παραιτηθέντος υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ενώ σχετικά με τις δημοσκοπήσεις σημείωσε πως θα είναι μεγάλο λάθος αν τα κόμματα χαρίσουν την αδιευκρίνιστη ψήφο, στην αντισυστημικότητα.
«Νομίζω πως είναι μία από τις λίγες φορές που συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα. Η διάχυση των ευθυνών, ένα τσουβάλιασμα ευθυνών, οδηγεί σε μια ατιμωρησία και συγκάλυψη. Η Δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να αποδοθούν οι ευθύνες δίκαια και ονομαστικά. Τα συστημικά λάθη του παρελθόντος για να αποφευχθούν, χρειάζεται μία σοβαρή μελέτη από τους ειδικούς και μία κοινή συνισταμένη στο πολιτικό μας σύστημα, όχι μόνο της κυβέρνηση αλλά και των άλλων πολιτικών κομμάτων ώστε ο σιδηρόδρομος να είναι ξανά ασφαλής», είπε αρχικά.

«Τις ευθύνες ο Κώστας Καραμανλής τις ανέλαβε και παραιτήθηκε. Οι πολιτικές ευθύνες στο επίπεδο του αρμόδιου υπουργού αναλήφθηκαν αμέσως. Αυτό είναι το ένα βασικό στοιχείο. Το δεύτερο είναι ότι δυστυχώς όσο περνάνε οι μέρες και έρχονται στο φως της δημοσιότητας, διάλογοι πραγματικά αδιανόητοι στο τι συνέβη εκείνη την τραγική νύχτα στο σταθμό της Λάρισας, νομίζω ότι πρέπει να δούμε όλη τη διάσταση όπως έχει:

Δηλαδή τις συνθήκες τις συστημικές, τι λειτουργούσε και τι δεν λειτουργούσε. Αποδεικνύεται ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης, φωτοσήμανσης στον τοπικό σταθμό της Λάρσας για κάποια χιλιόμετρα λειτουργούσε. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί – δεν χρησιμοποιήθηκε…

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!