Στη σχέση μεταξύ περιφερειών, δήμων και κεντρικής κυβέρνησης αναφέρθηκε κατά την διάρκεια του 10ου Περιφεριακού Συνεδρίου RGC στην Πάτρα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα τόνισε πως τα επόμενα χρόνια τα κονδύλια της κυβέρνησης προς την περιφέρεια θα αυξηθούν έτσι ώστε να περιοριστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητάς τους, όπως το οδικό δίκτυο, η ασφάλεια και τα απορρίμματα.

Παράλληλα, ανέφερε πως το μεγάλο στοίχημα τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την περιφέρεια είναι η καλύτερη δυνατή απορρόφηση των κονδυλίων στους χρόνους που πρέπει.

Αναφέρθηκε στους αυξημένους πόρους μέσω του Αντώνης Τρίτσης για οδοποϊία αλλά και στην νέα πρόσκληση ύψους 335 εκατ. ευρώ προς τις περιφέρειες Αττικής, ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κρήτης. «Αυτή είναι η απάντησή μας στην απογοήτευση των πολιτών για το οδικό δίκτυο» κατέληξε.

Με την σειρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης συμπλήρωσε πως το βασικό ζητούμενο για τις περιφέρειες είναι η εκμετάλλευση των πόρων με τον καλύτερο τρόπο στους χρόνους που πρέπει. Τέλος, τόνισε πως η περιφέρειά του καταλαμβάνει τη 2η θέση στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με 271 εκατ. ευρώ, το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά αποτελεί «κατάκτηση, καθώς αναγνωρίστηκε η ανάγκη να υπάρξει στήριξη».

Τέλος, ο εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος Θεόδωρος Λουλούδης παρουσίασε έρευνα σύμφωνα με την οποία τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι η ασφάλεια, το οδικό δίκτυο, η στέγαση, τα απορρίμματα και ο μη ψηφιακός μετασχηματισμός των δήμων.

Στη συζήτηση μετείχαν και ο κ. Σπύρος Σπυρίδων (Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΕΤΑΑ και ο Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Γιώργος Γαλανός. Την συζήτηση συντόνιζε ο δημοσιογράφος Γιάννης Χρηστάκος.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!