Να κλείσει το θέμα που έφερε σε θέση απολογίας την κυβέρνηση επιχειρεί με νέα δήλωσή του ο Στέλιος Πέτσας ζητώντας συγγνώμη τόσο από τους πολίτες όσο και από τα κυβερνητικά στελέχη.

Έκανα μια ατυχή δήλωση
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σήμερα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από τη χτεσινή του διευκρινιστική δήλωσηστην οποία ναι μεν έκανε λόγο για μια «ατυχή στιγμή», ταυτόχρονα κατηγορούσε την αντιπολίτευση ότι παραποιούσε και διαστρέβλωνε το νόημα της φράσης του για τον δύσκολο ενεργειακά χειμώνα που έρχεται πως «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί πεθαίνει».

«Χθες έκανα μία ατυχή δήλωση. Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν στις προθέσεις μου κάποιοι ένιωσαν προσβεβλημένοι. Τους ζητώ συγγνώμη. Όπως και από τους συναδέλφους μου στην κυβέρνηση που κλήθηκαν να συζητούν αυτό το θέμα αντί να προβάλουν την επιτυχημένη παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το τεράστιο κυβερνητικό έργο για τη στήριξη της κοινωνίας ώστε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση ενωμένοι» τόνισε σήμερα ο κ. Πέτσας χωρίς να μιλήσει για παραποίηση και διαστρέβλωση του νοήματος της φράσης του.
Η φράση δεν αφορούσε τις δαπάνες θέρμανσης για το φετινό χειμώνα

Υπενθυμίζεται ότι χτες ο κ. Πέτσας στην πρώτη διευκρινιστική του δήλωση ανέφερε:

«Παρά το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να απομονώσει μια φράση μιας συνέντευξης προκειμένου να δημιουργήσει σκόπιμα εντυπώσεις, η συγκεκριμένη ήταν μια ατυχής στιγμή καθώς έδωσε πράγματι τη δυνατότητα διαστρέβλωσης και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

»Σε κάθε περίπτωση, η αποσπασματική προβολή της φράσης μου διαστρεβλώνει την αλήθεια. Είναι προφανές ότι αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση.

»Επομένως σε καμία περίπτωση η φράση αυτή δεν αφορούσε τις δαπάνες θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα. Για όνομα του Θεού».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!