ΠΓΝΙ: Οι αλήθειες, κατά ΔΑΚΕ, για το έργο των ΤΕΠ, τα κενά στην παιδιατρική και τα υλικά του χειρουργείου
Απαντήσεις για την αποκατάσταση της αλήθειας σε θέματα που αφορούν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων δίνει η παράταξη της ΔΑΚΕ του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΓΝΙ καταγγέλλοντας τις κομματικοποιημένες αναφορές της παράταξης του ΠΑΜΕ από την οποία εκκινούν τα τελευταία δημοσιεύματα για το έργο της επέκτασης του ΤΕΠ, την παρακαταθήκη και την Παιδιατρική Κλινική.
Η ΔΑΚΕ κάνει λόγο για “ανακριβή στοιχεία και επιλεκτικές ερμηνείες” που εμφορούνται από την “ανεξήγητη εμμονή της εν λόγω παράταξης να δημιουργεί προσκόμματα και δυσκολίες στο ΠΓΝΙ, να ακυρώνει κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάπτυξη και θωράκιση του Νοσοκομείου, καθώς και να αποδομήσει στοχευμένα συγκεκριμένα άτομα, τα οποία πιθανώς να την δυσκολεύουν στο «έργο» της”…
Προς ενημέρωση τόσο των εργαζόμενων στο ΠΓΝΙ όσο κυρίως της τοπικής κοινωνίας, η ΔΑΚΕ επισημαίνει τα εξής:
α) Νέο ΤΕΠ: Η προσωρινή παύση των εργασιών για το ΤΕΠ οφείλεται αποκλειστικά σε ένσταση που υποβλήθηκε από μια εκ των ενδιαφερόμενων εταιριών, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Αυτή η διαδικασία, που εγγυάται τη διαφάνεια και το κράτος δικαίου, προβλέπει την εξέταση κάθε ενστάσεως πριν την οριστικοποίηση του διαγωνισμού. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης εξέτασης, το έργο θα κατοχυρωθεί νόμιμα στην εταιρεία που θα προκύψει ως ανάδοχος του διαγωνισμού, με στόχο την απρόσκοπτη υλοποίησή του.
β) Ατιμολόγητα υλικά Χειρουργείου: Το ζήτημα των ατιμολόγητων υλικών βρίσκεται υπό επίσημη εξέταση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, ενώ έχει ήδη ληφθεί απόφαση για την τακτοποίηση της οφειλής μέσω του Λογιστηρίου του Κράτους και όχι από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του 2025. Είναι τουλάχιστον άηθες να αποδίδεται ευθύνη στη Διευθύντρια Νοσηλευτικής, η οποία εκτελεί τα καθήκοντά της με ακεραιότητα και επαγγελματισμό. Οι προσβολές εναντίον της βασίζονται σε κομματικά κίνητρα, είναι ιδιοτελείς και παραποιούν την αλήθεια, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τούς θεσμικούς μηχανισμούς που αφορούν τη διαχείριση οικονομικών θεμάτων.
γ) Παιδιατρική Κλινική: η έλλειψη προσωπικού αποτελεί πρόκληση, ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι, βάσει των τρεχουσών δυνατοτήτων του Π.Γ.Ν.Ι., η Παιδιατρική Κλινική διαθέτει περισσότερους Νοσηλευτές ανά κλίνη σε σύγκριση με κλινικές υψηλής πίεσης (π.χ. Ογκολογική, Αιματολογική). Αυτή η κατανομή γίνεται με κριτήριο την επείγουσα ανάγκη, χωρίς να υπολογίζεται η χαμηλή πληρότητα της Παιδιατρικής, η οποία δεν επηρεάζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ καταλήγει επισημαίνοντας “την εμμονή της ΑΣΥ – ΠΓΝΙ και των στελεχών της να αναζητούν μόνο τα ελαττώματα του συστήματος, παραβλέποντας συστηματικά τις φιλότιμες προσπάθειες των επαγγελματιών υγείας. Αντί για εποικοδομητική κριτική ή αναγνώριση των προκλήσεων, επιλέγουν την καταγγελία και τη δημιουργία κλίματος δυσπιστίας, χωρίς να συνεισφέρουν στην πραγματική βελτίωση των συνθηκών”.
“Τέτοιες μέθοδοι δεν εξυπηρετούν ούτε το κοινό συμφέρον ούτε τους πολίτες που βασίζονται στα Δημόσια Νοσοκομεία. Ενισχύουμε την εμπιστοσύνη μας στους θεσμούς και τους Εργαζόμενους, με πλήρη βεβαιότητα ότι κάθε πρόβλημα αντιμετωπίζεται με νόμιμο και διαφανή τρόπο” ολοκληρώνει η ανακοίνωση.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033