Η μαέστρος (Άννα) αφήνει ξαφνικά την πόλη και μένει μόνη της, βόρεια στο δάσος. Μια μέρα μία χορωδός (Αγλαΐα) έρχεται κοντά της με την ελπίδα να στρέψει την Άννα στο πεπρωμένο της, αλλά η ίδια παραμένει εκεί, όπου η κατανόηση του χρόνου, η γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου σβήνεται. Σταδιακά, η φωνή του κοριτσιού της χορωδίας γίνεται η εσωτερική φωνή της βουβής μαέστρου.

Η ταινία ANIMA συμμετέχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και κέρδισε το Grand
Prix στο Ιταλικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Asolo.

Τίτλος: ΑΝΙΜΑ
Σκηνοθέτις: Liliya Timirzyanova
Διάρκεια: 62’
Υπότιτλοι: Αγγλικά
Πότε: Σάββατο 02/12/23
Που: Photometria Photography Center
Διεύθυνση: ΚΑ Φεβρουαρίου 184
Ώρα: 20:00

Η Liliya Timirzyanova γεννήθηκε σε ένα μικρό Ταταρικό χωριό. Πέρασε την παιδική της ηλικία σε χωράφια και δάση. Ο πατέρας της ήταν φωτογράφος, τα βράδια καθόταν σε σκοτεινά δωμάτια και εμφάνιζε φιλμ. Σε ηλικία 17 ετών, η Liliya πήγε να ζήσει στο Καζάν, σπούδασε φιλόλογος, στα 18 μετακόμισε στην Αγία Πετρούπολη, η οποία έμοιαζε να είναι ένας άλλος πλανήτης και εκεί μπήκε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Άρχισε να ταξιδεύει πολύ και ασυγκράτητα, κάνοντας ωτοστόπ από το κέντρο της Αγίας Πετρούπολης προς οποιοδήποτε σημείο της Ευρώπης, εντελώς μόνη, μόνο με μια κιθάρα, με την οποία κέρδιζε τα προς το ζην της για μήνες.
Η Liliya σπούδασε σε μουσική σχολή ως κλασική κιθαρίστας, σε μουσικό κολέγιο ως μαέστρος, ξεκίνησε την εκπαίδευση σκηνοθέτη, έπαιξε στο θέατρο και ανέβασε πολλές παραστάσεις δωματίου σε όλη τη Ρωσία. Η Liliya γνώρισε πολλούς δασκάλους, αλλά θεωρεί τον δρόμο ως το πιο σημαντικό πανεπιστήμιο. Μόνο ο δρόμος της έδωσε μια ζωντανή και παλλόμενη, γυμνή, απροκάλυπτη εμπειρία ζωής. Μετά από δεκάδες χώρες και νομαδική ζωή καταλαβαίνει ότι υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες ζωής, μένει μόνο να ειδωθούν και να καταγραφούν. Πιστεύει ότι το κύριο πράγμα για έναν σκηνοθέτη είναι η διαίσθηση και οι αποσκευές της εμπειρίας της άμεσης επαφής με τη ζωή. Είναι σημαντικό να μπορείς να ακούς ψεύδη στα πάντα – πρώτα από όλα στον εαυτό σου, μετά στους ανθρώπους, σε όλες τις εκφάνσεις.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!