Με μια ανακοίνωση ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε συγγνώμη από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, τονίζοντας πως δεν είναι αντισημίτης και πως διαφωνεί πλήρως με τις θέσεις του πατέρα του, Κωνσταντίνου Πλεύρη.
Νωρίτερα, το ΚΙΣΕ με ανακοίνωσή του, στηλίτευε παλαιότερες αντισημιτικές δηλώσεις του πολιτικού, το 2009 σε δίκη.

Ο κ. Πλεύρης, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΚΙΣ, τονίζει πως σέβεται τα θύματα του Ολοκαυτώματος και οτι είναι αντίθετος με κάθε μορφή αντισημιτισμού.

Μεταξύ άλλων αποσαφηνίζει πως είναι αντίθετος με τις θέσεις του πατέρα του και πως με το έργο που θα επιδείξει ως υπουργός Υγείας θα ανατρέψει τις όποιες ανησυχίες υπάρχουν, όπως διατυπώθηκαν από το Συμβούλιο.
Η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη:

«Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Το έχω δείξει με πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου με τρόπου που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Οι ενστάσεις του ΚΙΣ στο πρόσωπό μου λόγω της αγόρευσής μου ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα μου, με το οποίο διαφωνώ πλήρως είναι κατανοητές. Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δεν διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!