Παράθυρο διαγραφής των προστίμων που είχαν επιβληθεί σε ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών που στη συνέχεια όμως εμβολιάστηκαν, άφησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο, καθώς ο σκοπός, που ήταν ο εμβολιασμός, τελικώς επετεύχθη.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στην επιτυχία του προγράμματος «π» που έχει ήδη εγγεγραμμένους 3.200 γιατρούς. «Αν φθάσουμε στο 100% των πολιτών, θα χρειαζόμαστε περίπου 1.200 γιατρούς ακόμη», τόνισε.

Ανέφερε μεταξύ άλλων πως έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 3.130.000 εγγραφές στο πρόγραμμα, με το πρόβλημα των περιορισμένων επιλογών να υπάρχει στην Αττική και σε άλλες στοχευμένες περιοχές. «Στην Αττική έχουμε 1 εκατ. κενές θέσεις. Με τους γιατρούς που έχουμε μπορούμε να καλύψουμε ένα εκατ. κόσμο» ανέφερε ακόμη.

Ο Θάνος Πλεύρης διευκρίνισε ότι «για τη συνταγογράφηση και για να μην υπάρξει επιβάρυνση στη συμμετοχή, αρκεί να έχει εγγραφεί κάποιος σε προσωπικό γιατρό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μόνο ο συγκεκριμένος γιατρός θα μπορεί να συνταγογραφεί».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!