Στην πορεία της πανδημίας και την υπηρεσία του Προσωπικού Γιατρού αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι προγνώσεις των ειδικών δείχνουν ότι θα έχουμε ένα θερινό κύμα κορονοϊού, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν φαίνεται ότι θα οδηγήσει σε λήψη περιοριστικών μέτρων.

«Σε όλα τα μοντέλα που τρέχουμε δεν δείχνουν δυναμικές που θα πιέσουν το σύστημα υγείας για να χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Τα κρούσματα ως κρούσματα, είναι ένα κεφάλαιο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. «Το θέμα είναι κατά πόσο μετατρέπονται σε νοσηλείες. Προφανώς θα είναι περισσότερες αλλά δεν φαίνεται δυναμική πίεσης του συστήματος υγείας», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Θα υπάρξει ένας σχεδιασμός από Σεπτέμβριο καθώς αναμένεται άνοδος κρουσμάτων και αναλόγως της πίεσης που θα ασκηθεί «μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιηθούν πολλά (μέτρα) αλλά μπορεί να μην ενεργοποιηθεί τίποτα», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι οφείλεται στην κινητικότητα αλλά και στις μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές. Εξήγησε ότι λόγω της μεταδοτικότητας των συγκεκριμένων στελεχών του κορονοϊού «είναι ανούσια τα περιοριστικά μέτρα».

Κάλεσε τους ευάλωτους πολίτες να τηρούν μέτρα αυτοπροστασίας και όσους το επιθυμούν να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!