Για την πορεία της πανδημίας μετά το καλοκαίρι και την πίεση που αναμένεται να δεχθεί το ΕΣΥ μίλησε ο Θάνος Πλεύρης. «Το φθινόπωρο και τον χειμώνα θα έχουμε μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας» και γι’ αυτό «έχουμε έτοιμα ολόκληρα μοντέλα για το πώς θα λειτουργήσουμε» για την αντιμετώπισή της πανδημίας, τόνισε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης «από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε πολλές δομές, και ιδιωτικές, για να αντιμετωπιστεί η όποια πίεση». Σημείωσε, επίσης, ότι «δεν είμαστε στην κατάσταση που ήμασταν πριν έναν χρόνο».

Σε ό,τι αφορά στις νοσηλείες μέσα στο καλοκαίρι, είπε ότι υπάρχει μια ισορροπία σε εισιτήρια-εξιτήρια και στα κρούσματα παρατηρείται σταθεροποίηση με καθοδική τάση. Μάλιστα, το 30-35% των περιπτώσεων πάει για άλλον λόγο στο νοσοκομείο και διαγιγνώσκονται με κορονοϊό. Επομένως, δεν νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού, αλλά λόγω άλλης πάθησης και αναγκαστικά μεταφέρονται σε κλίνες covid μετά τη διάγνωση.
Ο υπουργός τόνισε ότι η νόσηση πλέον είναι πολύ πιο ήπια και οι νοσηλείες είναι σταθερές. «Η πίεση ήταν στην Αθήνα κατά βάση», προσέθεσε και ανέφερε ότι το πρόβλημα θα είναι αν πιεστούν οι δομές στη νησιωτική χώρα. «Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πίεση και ο Αύγουστος προβλέπεται καλύτερος», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!