Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου ελλήνων και ξένων επισκεπτών πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Πρέβεζα η γιορτή της σαρδέλας.
Το παραδοσιακό πανηγύρι που τιμά το επάγγελμα των αλιέων και συνάμα αναδεικνύει τις γεύσεις των αλιευμάτων της περιοχής διοργάνωσε ο Δήμος Πρέβεζας αποσπώντας τα συγχαρητήρια των επισκεπτών.
Σαρδέλα στα κάρβουνα, ντόπια κηπευτικά και άφθονο κρασί συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας και του χορευτικού του Δήμου έκαναν τον κόσμο να κατέβει από πολύ νωρίς στο πάρκινγκ της παραλίας και να πιάσει θέση αρκετή ώρα πριν ξεκινήσει η γιορτή.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιτυχία της γιορτής ευχαριστώντας τους υπαλλήλους του Δήμου και όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της ξεχωριστής αυτής βραδιάς.
Ο κ.Γεωργάκος μάλιστα, ανέφερε ότι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης της αναβίωσης της ναυμαχίας του Ακτίου μέσω διασυνοριακού προγράμματος, καθώς και η δημιουργία μιας πολιτιστικής διαδρομής πόλεων στις οποίες πραγματοποιήθηκαν ναυμαχίες προκειμένου να αναδειχθεί το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της πόλης.
Τέλος ο δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την γιορτή της σαρδέλας υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή μας έχει πλούτο γεύσεων οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για την τουριστική της ανάπτυξη.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!