Στην αναχώρηση της πρώτης αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες από το σεισμό στην Τουρκία, παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών επενδύσεων Ευάγγελος  Κυριαζόπουλος.

Το ανθρωπιστικό υλικό αποτελεί τμήμα της αρωγής των Ελλήνων πολιτών που συγκέντρωσαν Δήμοι, Περιφέρειες και φορείς της χώρας.

Ειδικότερα, τέσσερα φορτηγά μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης όγκου 250 κυβικών μέτρων όπως κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, θερμαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα, τα οποία ζήτησαν, κατά προτεραιότητα, οι τουρκικές Αρχές.

Το πλοίο για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία προσφέρθηκε αφιλοκερδώς, από την εταιρεία Neptune Lines Shipping &Managing Enterprises, ιδιοκτησίας Μελίνας Τραυλού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο θα τροποποιήσει την προγραμματισμένη του πορεία προκειμένου να προσεγγίσει το λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

Ο κ. Κατσαφάδος σε δήλωσή του τόνισε ότι:«Η σημερινή δράση, όπως και άλλες που έχουν γίνει αυτές τις ημέρες, είναι μια έμπρακτη απόδειξη προσφοράς και αλληλεγγύης από την Ελλάδα στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για το περίσσευμα αγάπης που έδειξαν σε αυτήν την τραγωδία που βιώνουν οι γείτονές μας.

Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΕΔΕ, του Δήμους και τις οργανώσεις που βοήθησαν να γίνει πράξη η συγκέντρωση αυτής της ανθρωπιστικής βοήθειας. Είναι μια επιχείρηση που γίνεται σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, την ΚΕΔΕ και την Πρόεδρο της εταιρείας Neptune Lines Shipping &Managing Enterprises, κυρία Μελίνα Τραυλού και θέλω να τους ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση και την ευαισθησία που δείχνουν για άλλη μια φορά. Τη σημερινή αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας  θα ακολουθήσουνκαι άλλες».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνεται στη Θεσσαλονίκη από περιφέρειες, δήμους, Εκκλησία, σχολεία, φορείς της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας μεταφέρεται οδικώς στις σεισμόπληκτες περιοχές. Για τις υπόλοιπες περιοχές, η ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνεται στην Αττική και θα μεταφέρεται με πλοίο. Επίσης σημειώνεται πως το υγειονομικό υλικό θα φθάνει στις πληγείσες περιοχές αεροπορικώς. Όπως διαμηνύεται, στόχος είναι η συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Υπογραμμίζεται ακόμη πως η ανταπόκριση φορέων και ιδιωτών για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Τουρκία και Συρία είναι τεράστια, όπως έχει δηλώσει ο Ανδρ. Κατσανιώτης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!