Την αντίθεσή της στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας πως η εφαρμογή του μέτρου συνεπάγεται «παραβίαση συνταγματικών ελευθεριών και ατομικών δικαιωμάτων».

Αναλυτικότερα, στην απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στις 24 Ιουνίου, η οποία αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο της συνδικαλιστικής οργάνωσης, αναφέρονται τα εξής:

«Το υγειονομικό προσωπικό συμμετέχει μαζικά στον εμβολιασμό. Είναι η κοινωνική ομάδα που συντριπτικά έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού, αγγίζοντας το 90% (εμβολιασμένοι, φυσική ανοσία, αναμονή εμβολιασμού, μη εμβολιασμένοι με ιατρική εντολή).

Το υγειονομικό προσωπικό στοχοποιείται με ανακρίβειες και στρεβλά στοιχεία εκ του πονηρού.

Εμβολιασμένος ή μη ο υγειονομικός τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας προστατεύοντας τον εαυτό του και τους ασθενείς. Είναι χρέος και καθήκον ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού.

Εξάλλου πληρώσαμε βαρύ το τίμημα του κορονοϊού. Χάσαμε 27 συναδέλφους από κορονοϊό με τον θάνατό τους να μην χαρακτηρίζεται ως εργατικό ατύχημα.

Είμαστε ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων. Η υποχρεωτικότητα παραβιάζει συνταγματικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα. Με πειθώ θα εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί. Ο εξαναγκασμός ή επιβολή πειθαρχικών μέτρων οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα».

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Τρίτης οι υπουργοί Υγείας, Επενδύσεων και Ψηφιακής διακυβέρνησης παρουσίασαν τον νέο οδικό χάρτη για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους υγειονομικούς, όπως και τον τρόπο λειτουργίας της εστίασης και ψυχαγωγίας από την Παρασκευή 16 Ιουλίου και μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε πως μέχρι τις 16 Αυγούστου το υγειονομικό προσωπικό πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19. Όποιος αρνείται να εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώνει τον εμβολιαστικό κύκλο θα απέχει από την εργασία του χωρίς αποδοχές.

Διευκρινίζεται ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία -υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό- και σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!