Ο κ. Γιώργος Καψάλης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και υπηρέτησε σε αυτό για περισσότερα από τριάντα πέντε χρόνια, προσφέροντας τις υπηρεσίες του από όλες τις  ακαδημαϊκές και διοικητικές θέσεις. Κατά την τετραετία 2014-2018, υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από τη θέση του Πρύτανη, με αναγνωρισμένο διοικητικό έργο και ανάλογη σημαντική προσφορά. Πεποίθησή του είναι ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς την πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και τα Γιάννενα δεν θα ήταν τα ίδια χωρίς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ένα Πανεπιστήμιο, από το οποίο αποφοίτησαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, καθώς και χιλιάδες επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων.

Διαθέτει ένα πλούσιο επιστημονικό και λογοτεχνικό συγγραφικό έργο, που ανέρχεται σε περισσότερα από είκοσι βιβλία. Τα Γιάννενα, η Ήπειρος και η Β. Ήπειρος καταλαμβάνουν σε αυτό  κυρίαρχη θέση. 

Ενδεικτικά, το πρόσφατο βιβλίο, που εκδόθηκε υπό την επιστημονική του ευθύνη,  με τίτλο «Προσκυνηματικές Διαδρομές και Προσκυνήματα στην Ελλάδα και την Αλβανία», περιλαμβάνει Θρησκευτικά Μνημεία από τα Ιωάννινα, το Αργυρόκαστρο και την Κορυτσά. 

Η  πνευματική του ενασχόληση με θέματα της σαρακατσάνικης παράδοσης περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό άρθρων και βιβλίων. Το  βιβλίο του με τίτλο Η Σαρακατσάνικη Βιβλιογραφία: Ιστορία-Πρόσωπα-Πολιτισμός  εντάχτηκε  στον Τιμητικό Κατάλογο της «Επιτροπής Ελλάδα 2021». Ο ίδιος είναι Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων.

Οι ομιλίες και οι εισηγήσεις του για θέματα πολιτισμού, παιδείας και ιστορίας του τόπου μας παρουσιάζουν πάντοτε εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Γεώργιος Καψάλης πιστεύει ότι, σε περίπτωση εκλογής του, μπορεί να μεταφέρει, στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέσα από την παράταξη Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα, γνώσεις,  προτάσεις και αλήθειες ζωής, αναδεικνύοντας  και εμπλουτίζοντας την πνευματική και πολιτιστική παρακαταθήκη του Δήμου μας.



Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!