Άμεση ήταν η αντίδραση του Παύλου Πολάκη στην είδηση που θέλει την Σοφία Νικολάου να μην είναι υποψήφια στις εκλογές που αναμένονται.

Χωρίς να κρύβει την ικανοποίησή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη μη υποψηφιότητα της τέως Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής νίκη και δικαίωση, υπογραμμίζοντας σε ανάρτησή του πως η εξέλιξη αυτή είναι “δουλειά του τομέα διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπό την ευθύνη μου”.

“Δουλειά του Τομέα Διαφάνειας του Συριζα-ΠΣ, υπό την ευθύνη μου. Ναι είναι νίκη, είναι δικαίωση, τώρα πρέπει να κινηθεί γρήγορα η Δικαιοσύνη.(;;) Ο,τι καταθέσαμε στη μηνυτήρια αναφορά μας (Πολάκης, Σπίρτζης, Ξανθόπουλος) ήταν πλήρως στοιχειοθετημένο κάτι που απέδειξε και το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ!! ΥΓ. Ανοίγει ο δρόμος για πολλά τώρα…..” έγραψε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, είναι σε εξέλιξη έρευνα στην Οικονομική Εισαγγελία, με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ, για την υπόθεση των αναθέσεων της κ. Σοφίας Νικολάου ενόσω τελούσε επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Η οικονομική εισαγγελία διερευνά την υπόθεση των αναθέσεων συμβάσεων που κατήρτισε η πρώην Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής πολιτικής για τις οποίες το προκαταρκτικό πόρισμα ελεγκτών του ΣΔΟΕ έχει ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

Κατά τις ίδιες εισαγγελικές πηγές το θέμα που τέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζήτησε έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας σχετικά με αγορά ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό από την κ. Νικολάου, δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των οικονομικών εισαγγελέων, καθώς αφορά ζητήματα περιουσιακής κατάστασης και δηλώσεων πόθεν έσχες.

Η ίδια πάντως υποστηρίζει ότι είναι απολύτως νόμιμες όλες οι συμβάσεις.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!