Η 87η ΔΕΘ έρχεται φέτος από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου και παράλληλα με το αμιγώς εκθεσιακό σκέλος της διαθέτει ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Πολιτισμός, οικονομία, κοινωνία, τεχνολογία και αθλητισμός βρίσκονται στο επίκεντρο ενός πλούσιου προγράμματος εκδηλώσεων που θα φιλοξενήσει φέτος Η Βουλγαρία συμμετέχει φέτος ως Τιμώμενη Χώρα. Η συμμετοχή της πλαισιώνεται με σειρά εκδηλώσεων που ξεκινούν με τα εγκαίνια όπου θα συμμετάσχουν οι φημισμένοι μουσικοί Wladigeroff Brothers και τα χρυσά κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής της Βουλγαρίας.

Κατά τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ οι επισκέπτες του περιπτέρου της Τιμώμενης Χώρας, Βουλγαρίας, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πολυθεματικό πρόγραμμα όπως η παρουσίαση του Supercomputer, ενός παγκόσμιας κλάσης petascale υπολογιστή, επιδείξεις τεχνολογιών αιχμής στη φαρμακευτική, τη ρομποτική και την εικονική πραγματικότητα, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για τις νέες μεθόδους εκμάθησης STEM.

Επίσης, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να πάρουν μέρος σε επιδείξεις και εργαστήρια χειροτεχνίας για εικονογράφηση σε γυαλί, ύφασμα και κεραμικά από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σόφιας, του Sliven και της Tryavna. Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες του βουλγαρικού περιπτέρου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν: το κουαρτέτο εγχόρδων της φιλαρμονικής της Σόφιας, το κουαρτέτο εγχόρδων Frosch, τη jazz μπάντα της Εθνικής Ακαδημίας της Μουσικής «Prof. Pancho Vladigeroc», το φημισμένο Ballet Arabesque, puppet show από την Εθνική Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου (NAFTA), το CSKA Sports Club ακροβατικών, παιδικό μουσικό συγκρότημα με γκάιντες, ζωντανή παραδοσιακή μουσική και επιδείξεις παραδοσιακών χορών.

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί ημερίδα Ελλάδας-Βουλγαρίας στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» με στόχο να αναδειχθούν και να διευρυνθούν οι γεωπολιτικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών.

Το Συνέδριο για τη Διαχείριση των Φυσικών Καταστροφών με τίτλο «Προστατεύοντας τη ζωή-Χτίζοντας ανθεκτικότητα», μια διοργάνωση του Economist σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO, είναι άλλη μία εκδήλωση της 87ης ΔΕΘ που ξεχωρίζει. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα εκδήλωση της φετινής διοργάνωσης είναι η έκθεση «Η Θεσσαλονίκη μέσα από τις συλλογές», η οποία φιλοξενεί τις συλλογές γνωστών συλλεκτών με θέμα τη Θεσσαλονίκη και τα μνημεία της, διοργανώνεται από τη ΔΕΘ- HELEXPO σε συνεργασία με την εταιρεία MC Salonica και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ στο Περίπτερο των Εθνών (6). Στο ίδιο περίπτερο θα διοργανωθεί το τελευταίο τετραήμερο της 87ης ΔΕΘ (14-17 Σεπτεμβρίου) η 2η Συλλεκτική EXPO 2023 από τη ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με την εταιρεία MC Salonica με αντικείμενο την ανταλλαγή και προώθηση συλλογών και αντικειμένων από εμπόρους και συλλέκτες.

Και ο αθλητισμός όμως δίνει το «παρών» στην 87η ΔΕΘ. Από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί με μήνυμα «Όχι στη βία» το «Τουρνουά ΔΕΘ ποδοσφαίρου 5Χ5» με αγώνες ποδοσφαίρου 5Χ5 καθημερινά σε γήπεδο που θα στηθεί εντός της ΔΕΘ. Στο τουρνουά περιλαμβάνονται αγώνες μεταξύ Ακαδημιών της Θεσσαλονίκης με παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, αγώνες μεταξύ δημοσιογράφων και καλλιτεχνών, σκηνοθετών, οπερατέρ της Θεσσαλονίκης, αγώνες βετεράνων ποδοσφαιριστών των ομάδων της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ-Άρης-Ηρακλής-Απόλλων Καλαμαριάς), παιδικοί αγώνες κοριτσιών, ηλικιών 12-15 ετών, από ομάδες και Ακαδημίες της Θεσσαλονίκης και αγώνες στελεχών-ομάδων από μεγάλες εταιρείες, αλλά και οργανισμούς που παίρνουν μέρος στη ΔΕΘ.

Η 87η ΔΕΘ περιλαμβάνει δεκάδες ακόμα ενδιαφέρουσες, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και καλεί το κοινό να τις ανακαλύψει.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!