Κανείς με καταγωγή ή έστω κάποια αναφορά στην Ήπειρο – πλην του Φρέντη Μπελέρη, ίσως θα μπορούσε να πει κανείς… – δεν θα βρίσκεται στο επόμενο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης δεν δίνουν σε κανέναν εκ των υποψηφίων της Ηπείρου το εισιτήριο για την ευρωβουλή και η αλήθεια βέβαια, είναι πως δεν ήταν και πολλοί αυτοί που με αξιώσεις διεκδικούσαν κάτι τέτοιο…

Βορειοηπειρώτης και με καταγωγή από τη Χειμάρα, ο εκλεγμένος Δήμαρχος αλλά φυλακισμένος από το καθεστώς Ράμα, Φρέντη Μπελέρη, θεωρητικά και μόνο εκπροσωπεί την ευρύτερη Ήπειρο, εκλεγόμενος τέταρτος μεταξύ των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ, με 235.852 σταυρούς, πίσω από τους Αυτιά, Μεϊμαράκη Βόζενμπεργκ. Στη θέση 36 με 14.537 σταυρούς βρίσκεται από τη ΝΔ ο κτηνοτρόφος Γιάννης Δεκόλης, ο μοναδικός βέρος Ηπειρώτης υποψήφιος στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο.

Ο πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης από το ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος ευρωβουλευτής αναδειχθείς από την εσωκομματική κάλπη, είναι στη θέση 23 της ευρωλίστας του ΣΥΡΙΖΑ με 16.650 ψήφους.

Με αξιώσεις διεκδικούσε μια έδρα στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο, ο επίσης Θεσπρωτός Ανδρέας Σπυρόπουλος, γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Δεν τα κατάφερε ωστόσο, καταγράφοντας μια μάλλον απογοητευτική απόδοση και καταλήγοντας έβδομος στην ευρωλίστα του ΠΑΣΟΚ με 54.056 ψήφους, πίσω από τους Νίκο Παπανδρέου, Γιάννη Μανιάτη και Σάκη Αρναούτογλου (αυτοί εκλέγονται), Φίλιππο Σαχινίδη, Λευτέρη Καρχιμάκη και Θοδωρή Ζαγοράκη. Στη θέση 28 του ευρωψηδελτίου του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται η Αικατερίνη Ρίζου, δικηγόρος από την Άρτα που εκπροσώπησε την Ήπειρο στο συγκεκριμένο ευρωψηφοδέλτιο παίρνοντας 12.897 ψήφους.

Από το ΚΚΕ, στη θέση 36 βρίσκεται ο εκπαιδευτικός Τάσος Τόκας με 9.249 ψήφους.

Η Νέα Αριστερά που δεν εκλέγη ευρωβουλευτή, εκπροσωπήθηκε στην Ήπειρο από δύο πρόσωπα. Η Όλγα Νάσση κατέληξε 11η με 4.847 σταυρούς και 32ος ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος με 1.962 σταυρούς.

Από το μικρότερα κόμματα που επίσης δεν εκλέγουν ευρωβουλευτή, η Θάλεια Παντούλα υποψήφια ευρωβουλευτής με τον “ΚΟΣΜΟ” ήρθε 18ης με 1.417 σταυρούς και 8η η Σταυρούλα Ζούκη με 811 ψήφους για τη “Δημιουργία”.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!