Ένα θεσμό που υλοποιείται με επιτυχία από το 2012, τις “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές” υλοποιεί και φέτος από 26 έως 29 Μαΐου το Υπουργείο Πολιτισμού. Το κοινό θα ενημερωθεί και θα ψυχαγωγηθεί συμμετέχοντας σε ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις, περιπάτους, καλλιτεχνικά δρώμενα κ.ά.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, στο πλαίσιο του παραπάνω εορτασμού, σχεδίασε μία σειρά εκδηλώσεων για τη μαθητική κοινότητα καθώς και το ευρύ κοινό οι οποίες είναι:
•Φυτά και ζώα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης
-Πέμπτη & Παρασκευή, 26 – 27.05.2022, ώρα 09:00
Εκπαιδευτική δράση για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης, η οποία θα εστιάζει στα εκθέματα που απεικονίζουν φυτά και ζώα.
•Στο Κάστρο: θέα από ψηλά
-Πέμπτη, 26.05.2022, ώρα 17:00 (είσοδος κάστρου)
Η δράση (για μαθητές και ευρύ κοινό) περιλαμβάνει περιήγηση στο Κάστρο Πέντε Πηγάδια, ένα από τα πιο επιμελημένα και εντυπωσιακά οχυρά που έχτισε ο Αλή πασάς. Βρίσκεται στην ΤΚ Κλεισούρας του Δήμου Ζηρού, σε στρατηγική τοποθεσία, στα μέσα της διαδρομής Ιωαννίνων-Άρτας, σε θέση που ο Μακρυγιάννης περιγράφει «δυνατή και αναγκαία».
•Παράθυρο με θέα
-Σάββατο, 28.05.2022, ώρα 11:00 (Όρραον είσοδος αρχαιολογικού χώρου)
Η δράση προτείνει μία βόλτα στο Όρραον, μία μικρή τειχισμένη πόλη-φρούριο του 4ου αι. π.Χ., που έχτισαν οι Μολοσσοί της Ηπείρου για να ελέγχουν την ευρύτερη περιοχή. Βρίσκεται στον λόφο Καστρί, μεταξύ των χωριών Αμμοτόπου του Νομού Άρτας και Γυμνοτόπου του Νομού Πρέβεζας, με απρόσκοπτη θέα μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο.
•Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.
•Θα τηρηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!