Συνολικά 8 είναι οι μαθητές Δημοτικού, Νηπιαγωγείου και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Π.Ε Πρέβεζας που δεν πηγαίνουν σχολείο, επειδή οι γονείς τους αρνούνται να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Κορωνοϊό.
Ειδικότερα, το ένα παιδί είναι από Δημοτικό στη πόλη της Πρέβεζας, δύο στην περιοχή του Ωρωπού, τρία στο Καναλάκι από τα οποία το ένα στο Δημοτικό και τα άλλα δύο στο Νηπιαγωγείο και δύο είναι μαθητές δευτεροβάθμιας.
Επίσης, 2 είναι οι μαθητές Δημοτικού στην πόλη της Άρτας που και εκείνοι δεν πηγαίνουν σχολείο για τον ίδιο λόγο.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνο Καμπουράκη, εφόσον έγιναν όλες οι απαραίτητες επαφές με τους γονείς των παιδιών και δεν ήταν εφικτή η αλλαγή στάσης από μέρους τους, την υπόθεση πλέον έχουν στα χέρια τους οι κοινωνικές υπηρεσίες και ο Εισαγγελέας.
Όπως ο ίδιος σημείωσε και την ΕΡΤ Ιωαννίνων είναι λυπηρό που οι μαθητές αυτοί κινδυνεύουν να χάσουν τη σχολική χρονιά. “Έγιναν όλες οι προσπάθειες από τη σχολική κοινότητα”, σημείωσε να πεισθούν οι γονείς. Από δω και πέρα, υπάρχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι αποφάσεις που θα λάβει το υπουργείο για τις περιπτώσεις αυτές” τόνισε ο κ. Καμπουράκης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!