Ερώτηση στη Βουλή, προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, για την ανισοτιμία που χαρακτηρίζει την επιλογή της κυβέρνησης, να δώσει μόνο ένα έτος απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ στους σεισμόπληκτους της περιοχής του Φαναρίου, όταν σε άλλες σεισμόπληκτες περιοχές δίνει τριετή απαλλαγή, κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, ενώ μόλις πριν από έναν μήνα περίπου σε σχετική Αναφορά που κατέθεσε ο κ. Μπάρκας για το ζήτημα, η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι βάσει του ισχύοντος Νομοθετικού Πλαισίου, η απαλλαγή για τους σεισμόπληκτους της περιοχής Φαναρίου είναι ένα έτος, εντούτοις εντός του τρέχοντος μήνα το Υπουργείο ανακοινώνει τριετή απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ για τους σεισμόπληκτους στην Κρήτη (Αρκαλοχώρι) και σε μια σειρά άλλων περιοχών της χώρας, που επίσης επλήγησαν από σεισμούς, χωρίς όμως σε αυτές να συγκαταλέγεται η περιοχή του Φαναρίου, που επλήγη από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020.

Επομένως, οι πολίτες του Φαναρίου του Νομού Πρέβεζας είναι ουσιαστικά οι μόνοι σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρές ζημιές από σεισμό τα τελευταία χρόνια και δεν προβλέφθηκε και για αυτούς η τριετής απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ΕΝ.Φ.Ι.Α, όπως συνέβη στο σύνολο των υπόλοιπων περιοχών της χώρας, στις οποίες ο σεισμός συνοδεύτηκε τουλάχιστον από υλικές καταστροφές σε οικήματα.

Ο κ. Μπάρκας ερωτά τον Υπουργό Οικονομικών, αν θα προχωρήσει στην επέκταση της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής ΕΝ.Φ.Ι.Α για τους σεισμόπληκτους από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020 της περιοχής του Φαναρίου του Νομού Πρέβεζας, όπως άλλωστε προβαίνει με Νομοθετική Ρύθμιση σε άλλες περιοχές της χώρας, που αντιμετώπισαν αντίστοιχα φαινόμενα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!