Εκδήλωση- ενημέρωση για τους κινδύνους που κρύβει η απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας για το περιβάλλον διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρου του Ωρωπού η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ παρουσία πολιτών και των υποψηφίων Βουλευτών Ζήνα Μαλεζά και Μαρία Τζίμα καθώς και του υποψήφιου δημάρχου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Κύρλα.
Ο υπεύθυνος του Τμήματος περιβάλλοντος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου του ΚΚΕ Αντώνης Ραλάτος επεσήμανε ότι ο λαός της περιοχής γνωρίζει από πρώτο χέρι τις αρνητικές συνέπειες της “πράσινης”μετάβασης δεδομένου ότι βιώνει τις επιπτώσεις από τη λειτουργία των ΑΠΕ και των εταιριών αποβλήτων στο περιβάλλον και στα μνημεία της περιοχής. Κάλεσε δε τους πολίτες να στηρίξουν το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές το οποίο ανέδειξε τα προβλήματα και στάθηκε δίπλα στο λαό όλη αυτή την δύσκολη περίοδο.
Παρεμβάσεις έκαναν επίσης η Τίνα Ζέκα Περιφερειακή Σύμβουλος του ΚΚΕ καθώς και ο Δημήτρης Ντούλιας μέλος της επιτροπής αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες στην περιοχή του Θεσπρωτικού.
Η κ. Ζέκα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πείρα από τη συμμετοχή της στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου χαρακτηρίζοντας την δημόσια διαβούλευση υποκριτική αφού δε συμμετέχουν οι κάτοικοι και δεν εκφράζουν την άποψή τους, ενώ η θετική ή αρνητική τοποθέτηση της επιτροπής περιβάλλοντος έχει καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα δεν επιδρά ουσιαστικά στην αδειοδότηση της εγκατάστασης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Ο κ. Ντούλιας μηχανικός περιβάλλοντος και μέλος της επιτροπής αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες στην περιοχή του Θεσπρωτικού υποστήριξε ότι οι σχεδιασμοί των εταιρειών και του κράτους για την περιοχή προβλέπουν την εγκατάσταση 46 ανεμογεννητριών και την επέκταση τους σε 92 παράλληλα με την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων δηλαδή την μεταμόρφωση της περιοχής σε παραγωγό ενέργειας αλλάζοντας βίαια τη χρήση γης με σοβαρές επιπτώσεις για την οικονομική και κοινωνική ζωή των κατοίκων. Ο ομιλητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί για τις πλάκες αμιάντου που το κράτος τοποθέτησε τη δεκαετία του 1980 στις στέγες παρά την επικινδυνότητά τους και τις σχετικές απαγορεύσεις.
Ο Αντώνης Ραλλάτος κλείνοντας τη συζήτηση κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αναρωτηθούν από ποιον χτυπιέται η ποιότητα της ζωής τους, ποιος είναι ο αντίπαλος που τους απειλεί για να απαντήσει ότι είναι το αστικό κράτος που είναι εχθρικό απέναντι στις λαϊκές ανάγκες.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!